05 mars 2008

Ons 5 mar: Varierad träning

Varierad träning ska vara bra träning. Men träningen idag känns inte 100%, trots att den var varierad.

Löpbandslöpning

Idag gjorde jag comeback på löpbandet. Futtiga 30 minuter i nya dojjor. Jag hade tänkt springa intervaller och det gick väl halvbra. 3 stycken 2-minutrare hann jag med innan jag tröttnade. Det var äckligt varmt inne på SATS Odenplan och jag hittade inga spot on-låtar på IPoden. Resterande delen av löpbandspasset körde jag backträning. Ställde inclinen på 8% och sprang 1 minut 2 gånger. Sedan sänkte jag till 4.5% incline och sprang, lite snabbare än förut (fast inte så snabbt som min normalfart) i 1 minut. Sista intervallen låg på 2 minuter och då ökade jag inclinen successivt från 6% till 11%. Det var jobbigt men att det hela tiden hände saker (inclinen ökade) gjorde det uthärdligt, konstigt nog. På slutet kom jag upp i 94% av maxpuls (jag har uppskattat min maxpuls till 206). Det kändes i lungorna! Att springa backe på bandet är jäkligt jobbigt alltså... När jag hade min stora löpbandstid för 3 år sedan sprang jag på löpband var och varannan dag (30 till 45-minuterspass). Då sprang jag ofta uppför konstgjorda backar. Det var, och är, kul eftersom det är lite annorlunda. Det är ingen annan som envisas med det. Jag verkar ha en konstant vilja att inte göra som alla andra. Jag är nog lite bäng.

Styrketräning

Ikväll styrketränade jag även lite - för första gången sedan långt före jul. Med betoning på lite. Dels var SATS Odenplan överfullt så det var svårt att fokusera. Dels hade jag ingen som helst plan vilka muskelgrupper jag skulle träna. Ingen plan = inget fokus. Snälla Nilla gav mig en lapp med styrkeövningar och jag körde på tre gamla godingar: bicepscurls med stång, hammercurls och stående rodd. Tekniken är inte alltid vad den borde vara och det var bra med en träningskompis som faktiskt kan (tack igen Nilla!) rätta till lite. Efter tre set av varje övning tröttnade jag på det översvämmade träningsgolvet och väntade in kvällens lågintensiva slutspurt.

Body Balance

Ikväll var det dags för mitt andra body balancepass i livet. Upplägget var uppdaterat sedan förra gången så det var mycket nytt - igen. Fast den förbanna hunden var kvar. Den lär alltid vara kvar. Därför fullkomligt avskyr jag passets första 10 minutrar. Jag har gett upp hunden och alla andra ashtangayogainfluerade rörelser. Men när det är dags för hathayogarörelser kommer jag igång. Då är det roligt. Riktigt roligt till och med. Det känns som om hathan har renare poser. Lika jobbiga - men lättare att utföra på något sätt. Jag gillar allt som är straight on. Magen kändes lite sargad från gårdagens coreträning så magövningarna under passet brände rejält. Magen ser fram emot att vila imorgon. Det gör resten av mig också!

9 kommentarer:

Karin sa...

hahaha *s jamen varför ska man va som alla andra vännen? Du är grym! =)
Riktigt varierad träning det där, du fick med allt på en dag!

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

... jag har sagt det förr och jag säger det igen... du e galen! Men va gör det.. hellre galen än att inte våga nått!
Tack för idag! Vi ses igen på fredag!

Anonym sa...

Jag har alltid en lätt lutning på bandet, får asont i skenbenen annars. Och du. Ordet "bäng" var det länge den jag hörde. Det ska jag börja använda igen. Fast det blir väl "bang" på engelska. =)

Felicitas sa...

Jag tror att det är skitbra att lägga på lutning på bandet!! Det ska vara mer skonsamt för knäna har jag hört (inget jag har belägg för dock!). Och dessutom är det ju superbra träning för rumpan! :)
Härligt tränat!!

MarathonMia sa...

Jag tror att det hade blivit riktigt 100% om du hade tagit med en polare. Vi är 3-4 tjejer som letar upp en drös träningspass som ligger efter varandra och kör "Tok-träning", det kan vara spinning+core+step - allt är inte kul, men det går att skoja till det med kommentarer tilll varandra om något av passen är tråkigt. Du får hitta någon som är lite "bäng" ;-) och utmana. Grymt kul att snacka skit i bastun eferåt!

MarathonMia sa...

Tillägg: Usch vad präktigt det lät...du borde ta med dig en polare. Jag pratar nog så till min tonårsdotter (HON vill verkligen inte göra som alla andra...)- ska genast skärpa mig. :-)

Anonym sa...

Ett tips pa musik. Ladda ner Serena Williams Interval Run pa ITunes. Bra kombination av musik (mest hiphop) och instruktioner fran Serena. Man kor fyra set med snabba intervaller pa 4 minuter vardera. Grymt jobbigt eftersom det inte gar att fuska med henne i lurarna. Rekommenderas!

Anonym sa...

Haha... Jag springe rpå löpband just för att jag hatar backar... =)

Ebba sa...

Oj, härligt tränat!! =) Säger som Nilla: hellre galen än att inte våga!