02 mars 2008

Sön 2 mar: Marathon på löpband

Förmodligen var det många som inte trodde att vi skulle klara det: springa en mara på löpband. Jag har själv undrat.

5 timmars löpbandsspring

Klart vi grejade maran på löpband. Hur svårt kan det va? undrade både vi och Bengtzing. Men - det hade aldrig gått utan envisa Coola Karin. Det hade aldrig gått utan TV-sporten framför oss. Det hade aldrig gått utan min nyuppdaterade IPod.

Dagens galenskap var både väldigt rolig och hur tråkig som helst, underbar och fruktansvärd. Vi är väldigt nöjda med att vi gjort det - och glada över att inte behöva göra det igen.

Tiden på löpband går fruktansvärt långsamt. Jag hade lagt en handduk över displayen eftersom jag inte orkade stirra mig blind på några siffror. Jag försökte säga åt mig själv att inte kolla på pulsklockan så ofta men det som kändes som en evighet och "inte så ofta" var bara någon minut. För att orka med bröt jag ner distansen. Sprang i 15 minuter för att sedan gå lite. Att bara mala på, på samma ställe med samma utsikt, är jobbigt!

Välutrustat löpband.
Under "loppet" drack jag nog 6 flaskor med antingen sportdryck eller vatten, åt 1 enervitbar + 2 nötcréme + 1 enervitliquid (äcklig som tusan) + 1 väldigt kladdig enervitgel som smakade cola (också äcklig som sjutton).


Trött-, eller piggheten, gick väldigt mycket upp och ner. Överlag följde passet min vanliga formkurva: stark i början, svacka i mitten och starkare igen på slutet. Det gick bra så länge jag följde Aukland i Vasaloppspåret. Kunde han mala på så kunde jag. Under herrarnas super-G kändes det sådär. Då hade jag sprungit ganska långt men inte tillräckligt för att jag skulle vara nära målet. Sedan var den bra TV:n slut. Då fick jag förlita mig till IPoden och då blev det återigen springa av. Jag tillbringade hela gårdagsnatten med att uppdatera med låtar som har "det där". Nanne Grönwalls schlagerdängor hör inte till vardagsmaten men funkar skitbra att springa till: korta och rappa. Låtarna "Stronger" både inledde och avslutade Ipodsessionen. Först med Sugar girls, sedan med Britney Spears. Därimellan blev det lite Era, lite Queen, lite Cranberries, lite Basshunter, lite Roxette, lite Cascada, lite Bonnie Tyler och lite annat.

När Karin gått i mål hade jag 6 kilometer kvar. Då var det segt. Jag ville ju också vara i mål! De sista femhundra metrarna stod både Karin och Grabben bredvid och hejade på och visualiserade den slutspurten: hur jag sprang in i Stadion och upp på upploppet. Då kändes benen pigga så jag kunde dra upp farten till 11km/timmen (bandet visar dessa enheter).

SATS-personalen som först inte visste hur lång en mara var, fattade sen grejen och vi fick varsin gratisgainer som 1:a pris när vi var i mål. Då hade vi varit på gymmet i stort sett hela dagen.

Jag och Karin med våra gainerpokaler!

När jag gått i mål kände jag mig helt okej. Hade inte speciellt ont någonstans även om längdåkningsknäet var lite stelt. Just ja, trampdynorna var också lite ömma. Och benen lite stela och stappliga. Framförallt högervaden (min supinationssida). Men annars så lever jag. Och mår bra som fan!

Efter att ha bränt runt 3900 kalorier, skrikit i duschen eftersom skavsåren (främst Karins) bränt och svidit, avslutade vi på Pizza Hut där vi delade en pizza. Snabb mat som låg inom minsta möjliga avstånd från gymmet. Sedan stapplade vi hem. Inatt sover vi gott!

38 kommentarer:

Anonym sa...

GRATTIS!!! Riktigt kul att ni grejade det.

Det där måste jag testa någon gång...

Anonym sa...

SKITBRA JOBBAT tjejen!!!!!!!!!!

Anonym sa...

Fy attan vad bra gjort!

GRATTIS!

Prralin sa...

Shit ni är grymma!!

Anonym sa...

GRATTIS!! Grymt bra jobbar av två grymma tjejer!!!

Anonym sa...

GRATTIS!! Vilken prestation! Jäklar vad jag är impad! Superbra! Jag måste också göra det :)

Anonym sa...

Fasen vad häftigt och springa så långt o länge på löpbanden! Jättebra jobbat!

TheLoonyNail sa...

Oj oj jag blir imponerad!!! Smart att välja vasalopps-söndagen! På friskis vid mig hade de vasaloppsspinning hela dan för dem som ville...jag ville inte sprang långpass istället :)

Grattis till att du uppnått ett av dina mål!!!!!

Karin sa...

fy fan va vi e bra, fy fan va vi är BRAAAAA! *sjunger* =)

Anonym sa...

o va ni är bra, tål att upprepas en massa gånger:-)

Mirijam sa...

Shit vad sjukt! Och coolt! Inte så coolt att jag någonsin kommer att försöka men... riktigt coolt.

Susanna sa...

Oj oj oj, ni är ganska fantastiska ni :)

Anonym sa...

Alltså, ni är mina idoler.

Anonym sa...

OMG - ni gjorde det! Att ni fixade det mentalt på löpband ser jag som större än den fysiska ansträngningen! =) Ni är coola båda två!

Löpning & Livet sa...

Shit! Ni klarade det verkligen! Inte för att jag nånsin tvivlat, ni verkar ju båda vara sjukt envisa =) Grattis grattis!!!

Anonym sa...

Strålande jobbat! "Riktiga" maran kommer att vara piece a cake för dig, tjejen! :-)

Anonym sa...

Bland det galnaste jag någonsin hört! Gjorde en 5 timmars nattorientering en gång och tyckte det var sjukt, men detta....... Hahaha. Skönt!

Unknown sa...

Skitbra jobbat!!! Och på löpband också, som är så... urtrist! Maran kommer gå finemang! :)))

Anonym sa...

Gud vad duktiga ni varit!

Anonym sa...

imponerande! Snyggt gjort!! :)

Anna (Orka mera) sa...

Kan inte finnas nått så tråkigt som det ni precis gjort. Det måste kännas underbart nu efteråt! KANONBRA jobbat båda!!! Jag är impad!

Anonym sa...

WOW! Kul att du grejade det! Vilken otrolig prestation att springa så långt på ett band.

Terese sa...

Jag är GRYMT imponerad av dig. Mina 7 km imorse känns som en fjärt i rymden.

Anonym sa...

Rackarns va grym du är! Hoppas du är nöjd och stolt, det hade jag varit (: Kram

MarathonMia sa...

Helt fantastiskt! Löpband är ju bland det tråkigaste som finns! Denna imponerande insats ska jag tänka på nästa gång min hjärna gnäller att löpning är tråkigt... :-)

Dunceor sa...

Helt klart imponerande. Det längsta jag har sprungit på löpband är 12km och det kändes som det tog en evighet. Roligt för er!

Anonym sa...

Gud vad grymt, Grattis!

Fick ni inga frågor eller blickar från nån på gymmet.Jag brukar alltid få det av folk som tror att man är tokig då man springer mer än två timmar på löpband.

Anonym sa...

Jag är OTROLIGT IMPONERAD!!! Ni är fanimej inte riktigt kloka *skrattar*

Anonym sa...

Det satt en lapp på zenit imorse att ni sprungit en mara. Fantastiskt, grymt och otroligt starkt jobbat! Plöstligt känns mina sk. långlopp som ett litet skutt.

Puma sa...

TUSEN TACK FÖR ALLA RYGGDUNKNINGAR! Jag måste erkänna att bloggen också gjorde mycket för motivationen!!
Jörgen: fick säkert blickar, men inget jag tänkte på. fast det såg säkert konstigt ut: två tjejer som såg skittrötta ut trots att de sprang så långsamt.

Anonym sa...

Du är så COOL! Själv skulle jag aldrig orka, rent fysiskt ok men psykiskt? No way! När jag lägger in lååånga cardiopass dööör jag av uttråkning efter 90 minuter. Hellre hålla andan och dö än att fortsätta.

Sofy sa...

WOW, grattis tjejen!!!!!!!!!
Du/ni är makalösa! Sthlms gator kommer bli en barnlek i maj. Stor kram!

Karin sa...

haha, så vi e kändisar på Zenit nu då? Man kanske får gå o träna där oftare. =)

Vi fick säkert massa konstiga blickar, särskilt i slutet när man sprang och svor och pustade och stönade!

Karin sa...

Imponerande!!! Jag bugar och lyfter på hatten, så snyggt jobbat!!! Marathonskalle till max :)

Runners-corner sa...

Väldigt imponerad.
En grym prestation som kräver mental styrka.

Bra jobbat båda två. Kör hårt.

Anonym sa...

Snyggt jobb!

Anonym sa...

"SATS-personalen som först inte visste hur lång en mara var."
Du skämtar väl?

Kul grej annars, skulle nog inte fixa det själv. Har svårt att springa mer än 5 km på löpband.

/J

Tausert sa...

SHIT tjejen du är ju inte klok!!! det är ju så trååkigt att springa på löpband!! På sats i väsby sitter tv-apparaterna ovanför löpbanden så man kan inte titta på dem när man springer, antar att det blir liiite roligare då..

Himla bra jobbat!!!! :-)