09 mars 2008

Sön 9 mar: Styrketräning!

Här sitter jag och kan knappt lyfta tekoppen.

Bröst, triceps, axlar

Det blev scones med mamma istället för styrketräning i fredags. Men idag så jäklar, nu är come backen gjord!

Jag och Nilla möttes upp på SATS Telefonplan. Ett fräscht litet gym med vardagsrumskänsla. Bröst, triceps och axlar stod på schemat och jag hade laddat träningsdagboken full med övningar vi skulle köra: bröstpress med stång, superset med lutande bröstpress och flyes med hantlar, utåtrotation i kabelmaskin, tricepspushdowns i kabelmaskin, tricepskickbacks med hantlar, superset med axeldrag och axelpress med stång och så det sista: en himlans massa mördarset med axellyft åt sidan.

Puma. Nilla. Puma.

Så nu sitter jag här och ska nog dricka te i små koppar. Så att de inte väger så mycket.

Det känns himla skönt att ha kommit igång med styrketräningen. Visst, jag har några teknikbitar att jobba på och axelstyrkan är min riktiga akilleshäl. Men jag är på gång! Och det var riktigt kul idag! Roligt att ha dagboken full med övningar som ska tickas av och fyllas i med vikt och repitioner. Roligt att ha resten av veckan planerad med vilka muskelgrupper jag ska köra vilka dagar.

Det kan finnas en positiv sak med att ha PCOS. Det är att "PCOS-personer" verkar ha en tendens att lättare lägga på sig muskelmassa enligt vissa studier. T.ex. är det ganska många elitidrottare som har PCOS (enligt samma studie). Jag hoppas det stämmer även på mig. Lite flyt kan jag väl ändå få ha? Jag vill bli stark - och snygg!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Roligt att du är igång med styrketräningen, det är kul att vara stark! :-)

Anonym sa...

Hej! Vet du om det är möjligt att ha PCOS, trots att man har regelbunden mens? T.ex. om man verkar ha för hög produktion av testosteron.

Anonym sa...

Ang PSOC. Såg att det finns en bok om mat för kvinnor som vill bli gravida, alltså hur man kan påverka kroppens hormonbalans med bra kost. Det borde ju gå att tillämpa även på dig. Kommer inte ihåg titeln just nu men ska efterforska.

Och kul att du kommit igång med styrkan. Kör hårt!

Anonym sa...

PCOS menar jag såklart ...

Puma sa...

Elin:
Ja, jag är taggad! :-)

Anonym:
Bra fråga. Jag vet faktiskt inte. Det där med mensen har jag tolkat som det vanligaste syndromet...

Sporty Spice:
Bra tips där. Inte för att jag vill bli gravid men kan kanske stämma ändå. Du får gärna efterforska lite. Det jag vet nu är att jag ska äta GI-strikt och kanske även t.o.m. lite i stil med Annika Dahlbergs lchf-rekommendationer...

Anonym sa...

Vad kul att du blev så taggad!

Axlar är för övrigt även min svaga sida. Man börjar med en lagom vikt, och efter tre rep känner man att man borde tagit hälften, typ... men ingenting går upp emot ett par snygga axlar, så det är bara att kämpa på :-)

Ang. det här med muskeltillväxten så är det samma sak med hypotyreos, och det funkar på mig!! :D Det räcker med ett pass i veckan i två veckor för att jag skall börja känna mina triceps, och då blir jag snabbt taggad på mera. Det är väl samma anledning varför man inte gå ner i vikt, kroppen är liksom inställd på anabolism.

Får bli gym för min del i morgon tror jag, blev peppad!!

Em Löfgren sa...

hej på dej! klart du kommer bli stark och snygg är du redan! =) det har jag sett bildbevi på!! schssyta träningsbilder förresten!! =) Hur mår du annars? "känner man av" att man har PCOS`?

Anonym sa...

Vad härligt att du och din mamma tränar tillsammans! Jätteschyssta träningsbilder på er!

Karin sa...

Coola bilder! Kul att du kommit igång med styrketräningen! Spinning imorgon?

Puma sa...

Fredrika:
Precis vad som händer mig med - muskeln tar slut skitsnabbt! Men schysst att du kan öka så snabbt, det vill jag också testa!!

Emliscious:
Tja, man känner inte av det som en förkylning direkt. Jag har aldrig i mitt liv haft regelbunden mens, men ingen gynekolog jag nånsin pratat med har ifrågasatt det (konstigt nog). Det var först nu jag kopplade samman ett och två. Andra symptom kan vara ökad behåring men det känner jag tack och lov inte av...

Anonym:
Nja, mamma och jag åt scones tillsammans i fredags - istället för styrketräning...

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Hahaha... min kära dotter *asg*

Anonym sa...

kul att se att ni tränade på "mitt" gym
:)