13 mars 2008

Tor 13 mar: Styrka och spinning

Nu har jag vilat nog!

Styrka + spinning = Långlunch

Igår jobbade jag till långt efter Seinfeld slutat. Därför belönade jag mig med en två timmars träningslunch idag. Styrketräning av biceps, triceps, rygg och axlar stod på schemat, tillsammans med ett 45-minuters spinningpass.


Eftersom jag var på gymmet redan före 11 var det tyst och lugnt. Inte lika många grabbar i styrketräningsrummet som vanligt. Ingen kö, ingen trängsel, bara jag och mina femtielva övningar som stod snyggt listade i träningsdagboken:

  • stående rodd med stång + bicepscurls med stång (superset)
  • bicepscurls med rep i cc: svårt att få kontakt med muskeln med rep.
  • tricepspushdowns med rep i cc
  • tricepspushdowns med stång i cc: åh vad det bränner skönt!
  • latsdrag i maskin: blev inte så många eftersom jag inte vet om jag gör den rätt...
  • hammercurls + "sidlyft med hantel för midjan" (superset)
  • rygglyft på golv
  • crunches på boll med fötterna mot väggen: shit vad det bränner!
  • sneda crunches
  • "bensträck" på matta: känns mer i höftböjaren än i magen så jag utför den inte korrekt...

Både tid och ork rann iväg så jag hann inte med den sittande rodden, hantelrodden på lutande bänk och ryggresningar som också fanns med på listan. Visst är det smart att inte hinna eller orka med den muskelgrupp man gillar minst att träna. Shame on me!

Men spinningen gick bra. Svetten rann som bara den och tramporna gick i ett. Fast... den musik instruktörs-Glenn spelade före passet var snäppet bättre än musiken på själva passet, så jag drog igång i förväg. Pinnade på under de 10 minuter när folk satte sig till rätta.

1 timma och 45 minuter landade lunchträningen på. Jag hade på pulsklockan i stort sett hela tiden - mellan seten och under uppvärmning - därför känns det ganska otroligt att jag låg på en snittpuls på 71%! Visst kände jag att det gick lätt att komma upp i puls, i första supersetet låg jag på nästan 80% av max och under spinningen registrerade pulsklockan en maxnotering på 199 slag - 97% av max. Det är den högsta notering jag uppmätt som jag inte absolut vet är en felhicka. Men 199 låter lite väl högt - speciellt när jag inte minns att det var så pass jobbigt någongång. Så det är nog också en felhicka...

4 kommentarer:

Anonym sa...

En fel vaddå?

Anonym sa...

Jag hade en maxnotering på 95% i slutet av sista låten! Ingen felhicka, för det kändes i heeela kroppen S-)

Puma sa...

Maria:
Felhicka. :-) När pulsklockan slår bakut och "mäter" fel...

Susanne:
Haha ja, men då stämde det ju - för dig. ;-)

Ebba sa...

Bra tränat!! =)