11 mars 2008

Träningsplaner

Dagen blev en oplanerad men välbehövlig vilodag. Men det blev desto mer träningssnack.

Fikasnack

Jag och Coola Karin träffades efter jobb och frisörbesök. Min umgängeskrets förvandlas så smått från att bestå av gamla högstadiekompisar till "nya" träningskompisar. Mitt liv har länge handlat mycket om träning. Skillnaden nu, mot förr, är att jag äntligen har vänner att prata träning med. Både med grabben och med mina "nyfunna" vänner och här på bloggen såklart. Jag tycker att träningssnack är inspirerande. Ju mer jag pratar, desto mer ter sig allting möjligt.

Coola Karin och jag har känt varandra ett bra tag. I nästan ett och ett halvt år faktiskt (det är länge för mig som har en tendens att flytta runt och byta bekantskapskrets ganska ofta). Ju mer vi snackar desto mer galenskaper föds. Jag vet inte vem av oss som är värst... men jag tror det är Karin. Hon har en diger tävlingssäsong framför sig med galna och roliga träningsläger.

Jag och Karin på Coffeehouse by George

(som stängde alldeles för tidigt).


Det finns en sak som jag särskilt beundrar Karin för - hennes mentala styrka. Den är grym. Om jag bara hade ett uns av den skulle jag i stort sett kunna göra vad som helst. Jag måste se till att skaffa mig ett hårdare pannben!

Tillsammans har jag och Karin utökat våra målsättningar. Numera står Las Vegas marathon i december på vår "to do"-lista. Yihaa! Det är väl den ekonomiska biten som kan vara ett hinder för mig men jag hoppas på lokala sponsorer.

Jag skulle kunna tänka mig fler äventyr i sommar. Cykla längs med Göta Kanal till Göteborg till exempel. Det kräver en cykel och en fungerande, bekväm sådan har jag inte. Jag vill även vandra mer i fjällen. Av någon anledning brukar jag inte hinna upp till Årestugan under sommaren, trots att den står där snällt och väntar. Dumt! Och så vill jag göra en massa utflykter i Halland också. Både till fots och till cykel. Men det var det där med att ha en cykel...

11 kommentarer:

Katarina M-I sa...

Hahaha, jag sätter en slant på att du snart har införskaffat en cykel och smider planer:) Men jag säger bara VARNING, cykling är minst lika beroendeframkallande som löpning:) (och då tänker jag inte på spinning utan charmen att köra riktigt lååååångt ute)

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

LasVegas, va coolt! Själv har jag ett mentalt mål, den dagen jag kan springa, då vill jag åka till New York! Men för mig ligger det väldigt, väldigt långt fram *skrattar*
Däremot kan jag ge massor av tips längst Göta Kanal.. men det vet du ju redan *skrattar*

Karin sa...

hehe, ja tyckte vi hann planera massor ju, helt perfekt! Kalendern är full med massa spännande grejer! =D
Och du, du ska se vilken mental styrka du har med, vänta bara till efter 6-timmars. Och tråk-utmaningen på löpband fixade du galant ju!

Anonym sa...

Vad underbart att ha en sån kompis som delar ens intresse och som man kan kan smida vansinniga och roliga träningsplaner med! De flesta av mina kompisar har inte hittat tjusningen med träning så det är med maken och svägerskan jag får smida mina planer. Och alla härliga bloggarkompisar förståss!

Karin sa...

jo jo jo men ja kom ju på. Efter maran i LV, får vi sen ta 12/24 timmars lopp utanför Oslo i slutet av december, perfekt avslut ;) haha
Där får man t.om. sova om man vill, coolt va? =D

Löpning & Livet sa...

Kul med en vän som är lika "galen" som en själv :) Jag skulle också behöva en bra cykel! Visserligen älskar jag min gamla cykel som jag haft sen början av gymnasiet. Den har tagit mig runt 3 "solbergaklassikercyklingar" (del i mitt gymnasiums variant av klassikern) och utöver det massvis med mil mellan hemmet och skola/jobb etc. Men jag tror dock inte att den klarar av att ta mig runt 30 mil vätternrunda.. Eller den klarar den nog, men med de tjocka mountainbikehjulen blir det nog segt :)

Felicitas sa...

Just nu önskar jag att jag kunde springa över huvud taget, men mina underben fortsätter att värka. :(
När jag läser om era coola och galna planer blir jag bara rädd för att även ni ska skada er, så här kommer dagens förmaning.. Ta det försiktigt och lova att vara rädda om er!!! :)

Slow-Eva sa...

Det är så härligt med kompisar att snacka och motiveras av. Jag behöver det nu! Är i en svacka :(

Anonym sa...

Åhhh! Älskar att sitta på fik och bara låta tiden försvinna =)! Träningskompisar har jag ont om, men fikakompisar finns haha.

Anonym sa...

OHh vad häftigt med mara där! Även cykel grejen, försökte få ut min sambo på cykelsemeste ri Europa under sommarne men det var tvärnej. Typiskt =)

Karin sa...

Åh, vad ni är härligt galna! Imponerande och jättekul att du ger dig i kast med den ena utmaningen efter den andra :-)

Jag ska nog prova ett ultralopp...någongång...