21 april 2008

Mån 21 apr: SATS spinning

Glädjen och adrenalinet kunde räckt hela kvällen.

110 minuter spinning

När jag lämnade jobbet en minut över halv fem hade jag siktet inställt på en timma styrketräning och en timma Piaspinning. Men när jag kom till gymmet tio minuter innan den första av de två Piaklasserna började, gjorde jag en rövare och bokade in mig på den klassen också, på bekostnad av styrketräningen.

Jag hade inte planerat för 2 spinningpass och hade därför heller ingen extra energi med mig. Men det behövdes inte. Jag körde på adrenalin i 2 timmar. Det var inte utspätt en enda droppe! Jag kunde kört hela kvällen om så Pia bara velat sitta kvar på instruktörscykeln ett tag till.

Känslan under ett riktigt bra spinningpass är starkt beroendeframkallande! När jag har det där flytet känns det som att jag är starkast i världen. Och när jag sitter där i salen, med alla mina spinnngkamrater (jag känner igen ganska många nu) bredvid mig och framförallt Coola Karin, ja då taggar vi varandra genom vårt fokus, genom vår tystnad eller våra spontana hejarop och genom flåset och svetten. Det är en obeskrivlig och förbannat skön känsla som inte är så lätt att uppnå, och som man inte får på så många klasser. Och när den ena medryckande låten efter den andra spelas, ja då kan jag inte annat än ge allt jag har. Det bara går inte. Jag cyklar mig alldeles trött i benen, men i huvudet är allting glasklart och benen återhämtar sig lika snabbt som om ingenting hade hänt innan jag är fit for fight igen.

Fokus för dagens pass var fartlekar och bestod av "fart 1", "fart 2" och "fart 3" (nära max) som vi körde under olika block på mellan 6-9 minuter. Vi växlade mellan de olika farterna under en lång flackkörning, en ganska lång backe, en kort flack, en ganska lång backe och en lång flackkörning. Tungt och underbart! Och så allt en gång till under pass 2.

En av de där låtarna jag inte kan köra o-lugnt till är Mitternacht. Terese har den på sitt pass. Pia har den på sitt. Den låten har "det där"!

11 kommentarer:

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

GAhhhhhhhh avundsjuk! Ja, det är jag! *skrattar*

Sofy sa...

Åh, jag vill också kunna spinna sådär. Antar att man måste börja med att börja och det är ju det som är så svårt... fasen... Hm, men jag MÅSTE nog. Kan inte låta den här träningsformen avnjutas av alla andra medan jag inte fattar nåt. Kram

Anonym sa...

Den låten hade verkligen "det där". Jag gillar dramatiken i den. Den kanske finns på något av Rivers pass i framtiden? Vem vet? :) På fredag börjar jag min karriär som gruppträningsinstruktör på riktigt! Det ska bli såå skoj!

Karin sa...

Tack för ikväll, det var jättekul att spinna ihop! Så du hittade låten, nice! =)

Terese sa...

Alltid kul att hjälpa dig med låtnamn :-)

Den är verkligen en klassiker att cykla till.

Anonym sa...

Vem är artisten på Mitternacht? Låten är ju SKITBRA!

Ebba sa...

Härligt jobbat Puma!!

Ting sa...

Å vad hurtig och duktig du är!
Spinning verkar skitjobbigt!

Anonym sa...

i vilket tempo cyklar du?
och hur mycket förbränns då?
bara en aning nyfiken :)
du får gärna svara under/över mitt inlägg så jag bara kan gå in
här och kika.

Puma sa...

Anonym:
Beror på vad du menar med tempo. I hastighet mätt vet jag inte, det är ju trots allt spinning. Och vad gäller kadens beror det på. Jag cyklar ju med lägre kadens i backar än på raksträckor.
På ett pass på 55 minuter med 7-8 minuters uppvärmning och 4 minuters nedvarvning bränner jag nog runt 6-700 kalorier.

Anonym sa...

jag menar km/h!
okej, själv har jag aldrig lyckats
bränna så många på en timme..