06 maj 2008

Ångest på Löplabbet

Försökte köpa skor idag. Det var stört omöjligt.

Löplabbet

Jag gick till Löplabbet vid Fridhemsplan efter jobbet. Skulle kolla in nya skor, tänkte jag. Grabben sa lite halvspydigt att jag fick se till att köpa rätt skor, och då kom ångesten som ett expressbrev med bud. Crash, boom, bang!

Hur fasen vet jag att jag köper rätt skor efter att haft dem på mig i en kvart och sprungit på butikens löpband i två minuter? Det krävs minst en snabbdistans och ett ambitiöst långpass för att säkert veta att skon passar just mig.

Jag provade nog tio par skor. Lite Saucony, lite Nike(!), lite New Balance, lite Asics och lite annat som inte är värt att minnas. Efter jag provat alla skorna visste jag lika lite vilka jag ville ha som innan jag snörat på mig dem.

Saucony Triumph: snyggaste skon... men vad spelar det för roll?

Saucony Triumph och Nike Pegasus kändes ganska lika och ganska normalsköna även om Triumphen tydligen hade tåligare stöd på sidan (hälen) för mitt dumma löpsteg än Pegasusen. Däremot hade New Balanceskon (minns inte modellen) grymmast stöd - men kändes som att köra Volvo när jag hellre vill gasa på i en Ferrari. Dämpning och stöd i all ära men jag vill ju för fan ha lite känsla också! Förra årets Pegasusmodell kostade bara 700 spänn men årets dammodell av Triumphen var klart snyggast av alla skor jag testade. Fast egentligen spelar varken pris eller färg roll. Det är bara bonus. Den avgörande faktorn om jag hittar två modeller som är som gjorda just för mig.

Asicsskon jag testade var en Cumulus. Den minns jag inget av. Hade gärna velat testa Nimbusen men den fanns inte i rätt storlek. Jag tycker Nimbusen är grymt skön men mina förra Nimbusar trampade jag sönder alldeles för snabbt för att de ska vara värda sina pengar.

Ja ni hör ju hur mycket klokare jag blivit. Fan. Nu vill jag till Runners Store och se vad de har. Fast jag har redan varit där för inte så länge sen. Gick även då från affären tomhänt och med alla mina slantar kvar i plånboken.

(När jag gick hemåt funderade jag på att gå in cykelaffären som blivit min nya granne för att se om de har några spinningskor, men jag sansade mig. Dumt att tröstshoppa spinningskor bara för att jag inte hittar några joggingskor...)

6 kommentarer:

TheLoonyNail sa...

En vacker dag hittar du de perfekta skorna, det är jag säker på!!!

Anonym sa...

Svårt det där, jag är bästis med mina nuvarande skor och bävar inför ett nytt inköp...

Sofy sa...

Smart att sansa sig tjejen. Jag håller en tumme eller två för runners store!

Löpning & Livet sa...

usch det är jobbigt det där med skor.. en hel vetenskap :)

Anonym sa...

lustigt att det inte är så viktigt vilken färg skorna har eller om skorna är snygga eller inte, med tanke på hur du ändå pratar om det i butiken och på bloggen :-)

(fast vem vill rusa runt stan i fula dojjor? men saker brukar ju ibland vara fulsnygga, vad det nu betyder?)

Erika sa...

Varför ska det vara så jädra svårt att få tag på ett par bra skor till en par pronerande fötter liksom? Det skulle finnas ställen där de specialgjuter skor, precis som det finns specialgjutna inlägg :)

har fortfarande inte vågat mig på att använda mina nyinköpta löpardojjor av rädsla för att skavsåren återkommer och sätter fler käppar i hjulet för löpningen...