11 augusti 2008

Mån 11 aug: Balans- och benträning

Det blev sen lunch idag. Ja, sen träning alltså. Det är sådant jag håller på med på "lunchen".

Jag försökte i alla fall...

Mycket inspirerad av Sportys benträningstips var jag inte sen att byta ut mitt för dagen tråkiga bi- och tricepsträning mot något roligare: benträning på balansbräda. Sporty snackar mest om bosuboll men någon sådan har jag aldrig sett i verkligheten. Mitt jobbgym har tyvärr bara en balansbräda - vilket gör det klurigare...

Knäböj på balansbräda var väldigt roligt - och väldigt vingligt. Jag kom inte speciellt djupt ner men tror att det kan gå med lite övning.

Enbensböj på balansbräda var lite lättare. Men eftersom jag tycker det är svårt att göra enbensböj som det är (det är tungt!) nådde jag inte 90 grader här heller...

Utfall med bakre benet på pilatesboll är svårare än det låter - helt klart! Det var mindre vingligt när jag gjorde fel (hade främre benet för nära bollen vilket gör att knäet går längre fram än foten i böjt läge) och jäkligt vingligt när jag gjorde rätt. Till slut ställde jag pilatesbollen i hörnet för lite stöd.

På slutet hittade jag på min egen övning och gjorde utfall med främre foten på balansbräda. Den övningen var minst vinglig av dem alla.

Efter mina balansövningar kom en man fram och undrade vad det var jag egentligen tränade. Var det ryggen, undrade han? När jag lite senare gick förbi honom stod han själv på balansplattan och försökte böja benen utan att trilla.

2 kommentarer:

Susanna sa...

Det är kul när man kan inspirera andra att ta efter ens "galenskaper" :)

Cizzi sa...

Att koppla in balans i träningen med mer funktionella övningar är så mycket roligare! =) Men sjukt svårt!