14 augusti 2008

Så blir hösten 2008

Jag har en plan.

Hösten 2008

Hösten är inte här än. Men snart så. Och då gäller det att vara startklar. Hösten har en tendens att springa förbi!

Jag har funderat på mina mål med hösten och tänkte ta tillfället i akt att konkretisera dem. För er – för att ni är nyfikna. För mig – för att tydliggöra dem och ha dem lätt åtkomliga längst fram i minnet.

Målet med sommaren var att bli snabbare på korta distanser på runt 5 kilometer. Jag har blivit snabbare. Jag har tränat mycket snabbdistanser, tempo och fartökningar. Jag är nöjd.

Mina mål för hösten är:

Att träna effektivare. Mer strukturerat. Jag menar inte att alla pass ska vara de tuffaste jag någonsin kört, snarare att det ska finnas en uttänkt mening bakom varje pass. Varje pass ska ha ett syfte (lugnare återhämtningspass har också ett syfte).

Att bli snabbare på något längre distanser. Jag siktar in mig på distanser runt 8-12 kilometer och vill nöta min uthållighet på dessa. Intervallerna bör därför bli modell längre. Gärna 800 meter istället för 400 meter när jag springer på bana till exempel.

Att få starkare ben. Styrketräning kompletteras med löpträning som intervaller i backe och trappor och tunga växlar på spinningen snarare än hög kadens. Hög kadens känns som att det snarare tränar flås än ben (rätta mig gärna om jag har fel).

Att styrketräna i samma takt som nu. Jag känner mig nöjd med hur jag styrketränat under våren. Fokuserat och freqvent.

Att bli bättre på att upprätthålla konceptet 2 träningsdagar+1 vilodag. Det ger mig bättre tillfällen att köra flera pass per dag och det känns enklare (mentalt) att köra tuffare eftersom vilodagen alltid är nära.

Att lära mig crawla och ge mig i kast med simträningen.

Att fortsätta med framgångsmetoden 30% kolhydrater (eller något mindre), 30% fett och resten proteiner. Frukost + mellanmål + lunch + mellanmål + middag + nattmål. 1700 kalorier per dag – oavsett träning. Hur svårt kan det va´?

Om drygt en vecka öppnar SATS i Stadshagen. Om anläggningen är bra kommer det bli en kick i min höstträning eftersom det ligger nära jobbet. Jobbgymmet i all ära – men det är inte så ”yeah yeah, wow wow”. Det är mest praktiskt.

Den sista oktober går flyttlasset till Halmstad. Här finns alla möjligheter att träna. Så många gym, så mycket natur att springa i, så mycket allt!

7 kommentarer:

Helena sa...

Hej! Läser din blogg men har inte kommenterat förut... men du är en inspiration! Jag undrar varför du siktar in dig på 1700 kcal/dag? Vill du gå ned i vikt? Det känns annars lite lite för någon som tränar så mycket som du gör. Men om det är viktnedgång som är syftet så låter det bra :-)

Sofy sa...

Bravo! Jag måste också tänka till. 800 metersintervaller...ihhhh. Påminne rmig om 4-minutare vi körde i Tärna. På raksträcka, alltid med motvind, aldrig på bana. "Man ska härdas..." och alt det där. 800-metersintervaller tror jag kommer passa perfekt på din devis!

Terese sa...

Om du kommer på invigningen av Sats Stadshagen kan du vara med på mitt schlagerpass kl 16 :-) (nästa lördag alltså)

Puma sa...

Helena:
Ja, det är för att jag vill gå ner i vikt. Typ 18 kilo.

Sofy:
Låter lite jobbigt... :) Måste ha varit mer än 1k? Typ 1200m?

Sofy:
Ska ta mig en funderare!

Anonym sa...

Vilken inspirerande blogg du har! Ambitiösa mål för hösten, men man ska sikta högt. Läste lite om din Tour de France-spinning förra året och bestämde mig för att hoppa på den på mitt Sats-gym.

Anonym sa...

Om du ska flytta till Halmstad tycker jag att du ska träna på Nautilus - de har ett jättefint och fräscht gym, erbjuder alla möjliga roliga pass och har dessutom en simbassäng om man gillar att simma :) springer gör jag ofta på galgberget där det finns en 3-kmrunda och en 5:a. Naturen och underlaget där är super!

Anonym sa...

http://www.marathon.se/news/article.cfm?ThemeId=255

Tusingar, funkar skitfint.