13 augusti 2008

Nyttig frukost

Jag är ingen fan av gröt. Men min specialare imorse var jäkligt god!

Frukosttips

Koka vatten, havregryn och lite salt sådär på alldeles vanligt grötsätt. Häll i frysta hallon mot slutet av tillagningen, när gröten var nästan klar.

Servera gröten i en djup tallrik över en botten med fler frysta hallon. Under den varma gröten tinas de snabbt men blir inte sådär uppkokt mojsiga som de kan bli om de är för varma.

Hallongröten är god tillsammans med ekologisk mellanmjölk. Funkar säkert finfint till alla andra mjölksorter också.

Kruxet för min del är att inte stoppa i frukten för tidigt så att den smälter ihop för mycket med gröten. Men jag vill inte heller att frukten ska ligga kall ovanpå. Nej jag vill ha den lagom. Lagom och mellanmjölk är min grötfrukostmelodi.

Om man vill ha mer protein kan man ju äta några ägg också.

5 kommentarer:

Sofy sa...

Fungerar perfekt även med björnbär! jag brukar vända ner några, typ fem? efter jag tar ut gröten ur mikron. Lagom till jag burit in tallrik, mjölkpaket och placerat mig själv i soffan vid nyhetsmorgon och pudrat kanel över gröten så är björnbären lagom tinade. Mums!

Puma sa...

Va? 5?? Jag har typ 50 hallon!! Fast... björnbär är ju lite mer exklusivt förstås.

Anonym sa...

Skulle vara intressant att veta hur du tänker ang. kosten numera. Vad är din strategi? :)

Löpning & Livet sa...

åh! jag äter nästan alltid gröt med hallon nuförtiden! fast jag brukar inte koka/värma dem utan bara strö över när jag hällt upp gröten på tallriken. sen på med massa solrosfrön och mjölk, ett glas juice, ägg och en kopp kaffe med mjölk till det så är jag nöjd :D

Puma sa...

Dessi:
Mina planer är fortfarande att äta 30% kolhydrater och resten fördelat på fett och protein. Det funkade bra. Dock fanns inget i proteinväg hemma till frukost och då är gröt det näst bästa. Jag tycker fortfarande det klassas som nyttigt. Och det är bättre att äta kolhydraterna på morgonen än på kvällen.

LCHF funkar säkert också. Men för mig är det svårt rent praktiskt. Jag är så dålig på att förbereda. I teorin är det inte svårt att fixa med matlådor och mellanmål hemifrån. I praktiken är det skitsvårt. :-)

Andréa:
Men det där med hallonen PÅ är en viktig skillnad. Det smakar för mycket gröt då. De måste vara iblandade liksom... ;)