24 november 2008

Ont i foten

Att ha ont i foten var bland de vanligaste ursäkterna för att inte behöva vara med på gympan när jag gick i skolan. Men nu har jag faktiskt ont på riktigt.

Ont det gör ont

Det där ontet jag haft i foten ett tag gör sig mer och mer påmint. Det lustiga är att det inte gör ont när jag springer. Det gör ont när jag vilar. Det gör ont när jag sitter i soffan och kollar TV, och det gör ont när jag sitter här på stolen och bloggar.

Det är svårt att beskriva ontet. Det gör inte ont i en muskel eller så. Men tänk er den där benbiten som sitter ungefär där lilltån börjar. När jag trycker på den benbiten gör det inte så ont, men strax efter den benbiten - precis där den slutar - där gör det ont. Inte undertill. Mest när jag trycker från sidan. Varför gör det ont där? Kan någon diagnostisera problemet?


Eftersom det inte gör ont när jag springer antar jag att jag ska springa mer. Inte vila...

8 kommentarer:

Anonym sa...

stressfraktur på g ?

Anonym sa...

inflammation i leden...?
Kram

Anonym sa...

...kanske prova skoinlägg...felbelastar fötterna kanske.

Anonym sa...

jag har exakt samma problem. ligger dock i min släkt och de säger att det enda som hjälper är att operera.. men du kan ju alltid testa met skoinlägg. de har tydligen några som har som en upphöjning under trampdynan för att på så vis åstadkomma mer "kuvad" fot så allt inte belastas där ute... lycka till!

Susanna sa...

Har haft liknande problem fast mer i mitten av foten. Ont när jag tryckt på det och när jag gick, men inte när jag sprang. Gick till doktorn och fick diagnos stressfraktur och beordrades vila (eller simning, och kanske lite cykel, ibland). Trots att det inte gjorde ont just då jag sprang var löpningen antagligen roten till det onda. Nu orkade jag såklart inte vila från rolig träning i evigheter, men tog det lugnt, simmade och stod på crosstrainers i några veckor, sen blev det bättre.

Anonym sa...

Jag hade ont precis där för en par-tre veckor sedan. Jag satsade på spinning och bodypump och så, efter en vecka eller så blev det ok och jag kunde dansa igen :D

Puma sa...

Stressfraktur eller ej - det verkar som om jag ska vila i alla fall! Tack för alla era tips!

Magdalena sa...

Springer du mycket gm att vinkla foten inåt? Då töjer man utsidan av foten coh man kan få en sån smärta som följd. Titta på löpsteg, slitage på skorna, ev byt skor. Töj, massera in ZON 2 ggr per dag i 5 dagar.