13 september 2007

Har du inget liv eller?

Läser några kommentarer som går i stil med "vad du tränar mycket, har du inget liv eller?". Och jag undrar. När är det man "har ett liv"?

När har man ett "liv"?

När man går hem från jobbet för att kolla femtioelva serier på TV? När man shoppar tills man droppar - jämt - för att vara först med det senaste? När man går ut på krogen och dricker drinkar för fem hundra spänn med sina polare utan att komma ihåg det dagen efter. Eller vadå?

Var i allt man gör finns "livet"?

Jag tror att det kan finnas i drinkarna. I TV-serierna. I shoppingen. Men också i träningen. Livet finns där man trivs. Där man har roligt. Där man njuter mest.

Ibland kan det te sig extremt. Javisst. Jag förstår att folk kan tycka att jag är ett pucko som gillar mina kvällsjoggar strax före midnatt. Som gillar att träna på morgonen och på lunchen. Som gärna kör dubbelpass ibland. Lika mycket som att jag förstår att det kanske bara är jag som tycker folk är puckon som gör andra saker som jag inte skulle göra. Men det är ok. Bara man själv har tillräckligt med självinsikt att inse att vi alla är olika. Gillar olika saker. Och har olika liv.

(By the way, ser fram emot min spännande, men futtiga, PT-halvtimma i eftermiddag. Sedan ska jag ut och enligt vissa "ha ett liv" och dricka drinkar. Så det så!)

18 kommentarer:

Anonym sa...

Jag förstår dig i allt du skriver här. Känner igen mig också. För höra sånt här hela tiden. Men just nu är träningen det bästa och roligaste jag vet. Punkt. Kör hårt på din PT halvtimme! :P

/forss.blogg.se

Anonym sa...

Kunde inte sagt det bättre själv! :)

Anonym sa...

Bra skrivet!! :) Förresten så tycker jag att vi som tränar har liv, eller vi ser i alla fall till att förlänga det. ;)

Anonym sa...

Såg att du skrev om ett kommande spinningkonvent i Göteborg. Var, var, var?? =)

Anonym sa...

Det där är samma utgångspunkt som de människor som säger " men åh va duktig du är som tränar, fast det är sommar och allt". Utgår man från att det är tråkigt och ett straff att träna så är det klart att man kanske tror att livet i övrigt måste vara bra tråkigt eftersom man väljer att träna...
;-)

Anonym sa...

Jag är då stolt över att "inte ha ett liv" hahaha =)

Puma sa...

Forss:
Vilket därmed basta-inlägg! Saknar lite uppdateringar på din blogg däremot. De är så bra!

Sofia:
:-)

Ebba:
Ja precis!!

Therese:
Kolla in www.milleniumconvention.com för mer infor och sådant. :-)

Ofelia:
Precis, och det är ju totalt tokfel.

Cizzi:
Aldrig har det varit så kul att inte ha ett liv. Haha! Hoppas du har det bra med din nya älskling F11-an!!

Sporty Spice sa...

Att träna är ju livet!

Anonym sa...

Isånnafall har inte jag heller något liv. Skumt, eftersom jag mår bättre än någonsin sen jag fått in träningen som en ja.. livsstil! :D

Grymt bra inlägg!

Anonym sa...

Så vältaligt sagt. Upplever det också ibland från vissa att dom inte anser man "har ett liv" då man tränar så pass mycket. Inser inte dessa personer att träning och tillhörande aspekter är vad som gör MITT liv så rikt, meningsfyllt och fantastiskt?

Men jag låter dom hållas och berika sig med sina egna sysslor dom finner är ett liv, så länge jag får göra mitt. :)

Anonym sa...

Och en till sak..

Spinningkonvent är ALLTID värt pengarna!! Ska själv på konvent nu på söndag med bl.a. Andreas Wester och Nils Torring. :)

Anonym sa...

"Livet" måste väl innebära att man roar sig med sånt man själv tycker är roligt, o inte med sånt som man förväntas tycka är roligt (men inte tycker)?!

Anonym sa...

Blir förvånad över att du fått den kommentaren. Har inte ens tänkt i de banorna att du skulle träna för mkt. Definitionen av "att leva" skulle ju kunna vara att testa kroppen och förbättra den, eller hur? :)

Anonym sa...

så jäkla glad att du skrev detta inlägg! det är så viktigt!! så less på att höra alla nedlåtande kommentarer! "va tränar du varje dag- har du inget liv??" "jag skulle ALDRIG träna så mycket som du gör! Jag har ett LIV"! suck!! borde inte alla ha rätt att definiera "liv" så det passar en själv? fan det är ju en fri värld! Så mycket bra skrivet av dig!!

Anonym sa...

Jag blir både glad och ledsen över ditt inlägg. Jag håller helt med att träningen är en del av LIVET men tyvärr anser både min sambo och bästa vän att jag tränar "jämt" (5ggr i veckan). Detta är nåt jag tar illa upp av eftersom jag anser att jag ändå tar mig tid för dem. Tips?

Puma sa...

Sporty: Håller med. Det är i alla fall då man riktigt känner att man lever!!

Sofia & Prralin:
Jag håller med!

Fredrik:
Ska kanske fundera på konventet en extra gång då. Svårt det där!

Dessi:
Det var länge sedan jag själv fick den kommentaren. Nu senast läste jag det på en annan blogg tillsammans med de kommentarer som fanns där.

Emelie:
Tack Emelie. Ja, vad ska vi göra åt världen? Haha

Therese:
Svårt det där. När jag först läste din kommentar tänkte jag "javisst att jag ska dela med mig av tips". Men... nu sitter jag här och kommer inte på några bra tips. Men min grabb (som f.ö. också tränar mycket löpning) VILL faktiskt att jag ska ut och träna ibland då jag är både rastlös och retlig (uhm, händer ganska ofta) eftersom han vet att jag är SÅ mycket lugnare när jag kommer hem. Så på något sätt skulle väl det kunna vara ett tips - att påvisa om fördelarna...

Anonym sa...

känner också att min omgivning tänker så ibland.. men det är bara för att de inte förstår sig på tjusningen med träning & hur bra man mår av det :)

Anonym sa...

det där var det bsäta jag hört på mkt länge: "livet finns dör man trivs". sara, du är bäst!