09 april 2008

Ons 9 apr: Joggingrunda i Motala

Jag har varit ute och joggat i dagsljus och faktiskt sett lite av det här Motalastället jag är på.

Typ 9 kilometer

Jag tänkte mig en lite långsammare runda ikväll. Och lite längre. En runda där jag inte blev trött i benen efter 5 kilometer. 5 kilometer är nämligen ingen mara. Ingen halvmara heller för den delen...

Jag sprang i stort sett samma strandpromenad som igår. Men idag utökade jag den med några kilometer så att jag kom upp i nästan 9 kilometer. Sprang lite på känn och hittade till en grus- och barrväg långt ute på en udde som tydligen fungerade som en joggingslinga. Jag hittade rätt genom att uppmärksamma ett par som stod och stretchade vid en bil och såg en liten stig som gick in i skogen precis bredvid. Det gäller att vara uppmärksam och lägga ihop ett och ett. Det var bedårande vackert med ensamheten och de dramatiska Vätternvågorna som slog hårt mot strandkanten i det mörka, blåsiga väder som låg (ligger) som en tjock hinna i luften.


Jag rundade udden och sprang samma väg hem som jag kom. Enkelt och bekvämt och med en medelpuls på "bara" 83% för hela rundan. Flåset kändes bra - benen kändes okej. Inte superpigga men som sagt okej. Det känns ändå skönt att ha gjort en helt okej runda som är längre än 5 kilometer. Uppvärmningsperioden är över. Allvaret har börjat. Jag är på gång.

4 kommentarer:

Anonym sa...

härligt tjejen! med kvällens 9 kilometer är du uppvärmd och förberedd för helgens träningsläger!

synd bara att vi inte bor på hotell i helgen och får grymmefrukost!

Puma sa...

men, fixar inte du frukost>????????????

TheLoonyNail sa...

Bra jobbat!! Starkt att komma iväg även när du e på konferens!!! :)

Felicitas sa...

Håller med Vargungen, riktigt starkt jobbat att komma ut när man är iväg som du!