12 april 2008

Snicksnack!

En helt vanligt konversation på msn mellan mig och Nilla (Nilla har sin ätardag på lördagar - mer om det på hennes blogg - medan jag har som mål att ligga på 1700kcal och 30% kolhydrater de flesta dagar, oavsett träning):

Pernilla säger:

hur har det gått idag?
sara säger:
det har gått bra! bara ett problem - maten. alltså. man tappar ju ett mål på helgen.
Pernilla säger:
jag vet... eller inte idag för mig då rå... som ätit massa choklad
sara säger:
jag åt en stadig lunch klockan 4 så nu sitter jag här och äter 1kg morötter tillsammans med pestodip gjord på kesella. jag har jävligt ont i käkmuskeln efter allt tuggande
Pernilla säger:
hahahahaha det kan jag förstå
Pernilla säger:
du kunde inte tagit typ paprika? *garvar*
sara säger:
jag ligger bara på 1300kcal. det får bli en jäkla massa proteindrinkar (fast jag har ingen mjölk) för jag får ju inte fuska till mig kalorierna och äta kolhydrater - att äta mycket kolhydrater är ju lätt. men att äta proteiner bara för att är svårt
sara säger:
jag åt 2 kycklingfiléer till lunch och är trött på kyckling för idag
sara säger:
jo. paprika... men det åt jag till lunch, tillsammans med ännu mer morötter och tomat.
Pernilla säger:
välkommen till fjäderfäts förlovade land...
sara säger:
jag älskar kyckling, men... efter 2 filéer kändes det ganska tråkigt.
sara säger:
men... vad har du ätit för spännande idag på din ätardag?
Pernilla säger:
du jag vet precis vad du menar..... kycklig e skittrist, men gott ibland
Pernilla säger:
ja du, vad har jag ätit... ostmackor, sushi, en liten hamburgare på mcdonalds, tuttifrutti passion, tofu glass och massor me choklad
Pernilla säger:
så nu e jag så mätt så jag skulle kunna kräkas

6 kommentarer:

Anonym sa...

Nu måste jag komma med mitt favvo-vegan-mat-förslag: testa vego-kyckling från Hälsosport! Inhandlas lättast på Mariahallen, eller någon VI-affär... Man måste krydda det rejält, det smakar inte så mycket i sig själv (det är gjort på sojabönor), men sedan blir det jättegott!
100 g = 136 kcal
28 gr protein
1,5 gr kolhydrater
1,6 gr fett

Anonym sa...

här kan du se hur förp. ser ut.

Anonym sa...

gaaah...(morgonglömsk idag...)
http://www.halsosport.se/index.htm

Anonym sa...

Jag har galna problem med att nå upp till rätt kcal-nivå. Resultatet: - 1kg på 3 dagar. Mycket vätska kan jag tänka mig, men det är ju inte bra att gå ner för mycket heller på för kort tid.

Sofy sa...

Du vet att det går att gå ut och köpa mjölk va??!! ;)

Fasen, det är svårt det här med kalorier och intag. Jag gör ju en viktresa modell mindre, eller den handlar mer om omformning, jag bryr mig inte så hårt om vad det står på vågen ändå, även om jag vet ungefär vad det brukar stå på den när kroppen har "rätt" form. Hursomhelst har jag nu blivit stabil och hamnat på en viktplatå. Att äta mindre känns inte riktigt aktuellt, men frågan är om jag egentligen borde äta mer, att det är därför det står still? Samtidigt har jag svårt att tro det... Sen vill jag inte börja väga och mäta och det är väl där problemet egentligen är, för gör jag inte det kan jag ju aldrig få veta. Suck.

Väger och mäter du allt nu elle rhur gör du?

kram

Puma sa...

Funrun:
Kul tips, ska kika i affären nästa gång!

Anna:
Ja det är ju både bra ochd åligt. Men, tillåter man sig själv kolhydrater är det inte så svårt... ;-) jag räddade min nivå med en proteindrnk igår kväll.

Sofy:
Ja... fast inte efter 22. Då är ju affären stängd! :-)
Jag ska inte ge något som helst råd om vad du ska göra. För det där är skitsvårt!! Jag hoppas bara att mina egna 1700kcal oavsett träning ska räcka långt utan några platåer. För sådana blir man galen av! Kanske kan du experimentera och trixa med just kolhydrats- och proteinnivåerna? Hur många kcal äter du nu?

Jag väger det jag inte vet var det "kostar" i kalorier men det som är enklast är att alltid äta samma sak eller sådant som ät lättvägt/lättuppskattat. Då vet jag precis vad jag får i mig.