12 augusti 2008

Antioxidanter

Jakten på antioxidanter krävde sina uppoffringar. Men nu har jag i alla fall blåbär till frukost.

Blåbär

Antioxidanter är bra. Antioxidanter finns i blåbär. Felicitas bor mitt i värsta blåbärssnåret så jag, Sofy och Ruth åkte dit i söndags för att plocka blåbär att äta och bli antitanter genom antioxidanter.

Det är inget direkt blåbärsår i år så trots ambitiöst letande och plockande ute i Tyresöskogarna kunde man nästan räkna bären jag hade med mig hem. Men det räcker för denna vecka i alla fall. Om morgnarna äter jag numera blåbär. Det har jag precis ätit till mellanmål också. Jag sitter här i soffan och låter antioxidanterna verka och hoppas de ska ge mig krut i benen. Snart kommer Coola Karin och vi ska ut på träningspass.

Blåbär och keso tillsammans med det allra sista av yoghurten.

Jag hoppas också antioxidanterna hjälper mot fästingen som bestämde sig för att hugga in på mig. Jag plockade med mig dem hem från Tyresöskogen. Igår upptäckte jag den. Fästingar är inga trevliga sällskapsdjur. Snarare det värsta jag vet. Jag hade en fästing i huvudet när jag var liten. Snacka om fast lane för borrelian. Så vitt jag vet är jag inte sjuk. Jag hoppas jag inte blev det nu heller. Jag har inte tid med sjukdom och förlamning och andra skräckhistorier jag hört efter fästingbett. Jag har fullt upp med att leva livet. Och snart fullt upp med en ordentlig genomkörare för benen.

Bild på fästingbett borttagen.
(Den var för grotesk)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Åh guuud sååå gott :o)! Har en hög med blåbär hemma, här ska ätas :o)!

Katarina M-I sa...

Egentligen tycker jag alla varelser har existensberättigande. Men när det kommer till fästingar så är jag tveksam. Dom är äckliga, farliga och lömska. Och inte är det någon som äter dem heller??! Så VARFÖR liksom...

Alla fästingar bär ju inte smitta, hoppas din var clean!

Magda Gad sa...

Fästingar är som PMS: borde förbjudas.

För övrigt finns det nya rön ang antioxidanter. Nämligen att man INTE ska äta för mkt av dem för då HINDRAR de nedbrytningen av muskler vid träning, vilket i sin tur hindrar superkompensationen av dem, dvs uppbyggnaden...

Aldrig får man bli klok på nåt.

Anonym sa...

Å så gott!!! Plockade ett gäng när vi var i Umeå så nu har jag frysen full för framtida smarriga mellanmål! MUMS!

Puma sa...

Anna:
Enjoy

Cykelmgga:
Ja, vad tillför fästingar egentligen?

Magda:
Tur att det inte fanns så mycket blåbär då :)

Anna:
Kommer bli härligt i höst!!

Felicitas sa...

Fästingar är nog ett av de värsta krypen som finns. :-S Vidriga, vidriga djur!!!

Anonym sa...

Det var skönt att vi slapp se monstret:-)