04 augusti 2008

Mån 4 aug: Dubbelpass (och ett pass motion)

Styrketräning på lunchen. Terränglöpning i störtregn. Och så en powerwalk till jobbet imorse.

Måndagsträning

Jag gick till jobbet imorse. I snabb takt. Svettdropparna vilade på överläppen medan jag knatade uppför Västerbron så fort jag kunde. De sista 100 metrarna innan jobbet hade jag "nedgång". Då gick jag lite långsammare. Det kändes nästan som ett träningspass. Men powerwalking hamnar ändå i kategorin motion.

Här ska det vara en bild,
men jag har glömt kameran i Sofys bil.
Dumt va!

Expressträning på lunchen. Styrketräning för ryggen. Skönt att bara koncentrera mig på en muskelgrupp. Det blir mer ordentligt då. Jag känner mig mer trött i muskeln. Jag körde tre set vardera (á 12 reps) av:
  • Sittande rodd i cc
  • Lastdrag i cc
  • Stående rodd med stång
  • Övning där man ligger på mage på golvet och för en vikt runt framför sig och bakom sig över ryggen. Typ.
På kvällen hade jag tänkt springa runt Långholmen och sedan springa intervaller uppför trapporna bakom Lundagatan. Men så ringde Sofy och helt plötsligt var planen att springa milspåret på Lidingö.

När vi satt i bilen på väg ut mot Grönsta gärde började det regna och väl framme öste det ner. Det var ju bara vatten konstaterade vi och började springa ändå. Efter någon kilometer valde vi att göra trekilometersspåret eftersom Sofys knä krånglade. Inte det första knät, för det är helt. Nu är det andra det knät som spökar. Tur att hon bara har två!

Här ska det vara en bild,
men jag har glömt kameran i Sofys bil.
Dumt va!

Efter tre kilometer var vi dygnsura men inte färdigtränade. Sofy föreslog långa intervaller på "målrakan" och vi gjorde några stycken innan jag tyckte vi skulle springa backintervaller. Uppför den långa backen i starten på milspåret alltså. Efter två stycken var jag ganska slut i benen. Sofy var pigg och tyckte vi skulle köra fem. Jag kompromissade och körde fyra och en halv. Ändå var benen helt döda de två sista spurterna och jag kom knappt uppåt. Jag måste benträna i höst (jag tror jag skrev det förra året också...)! Till sist sprang vi två korta intervaller. Typ 100 meter. Sedan åkte vi hem i blötan.

Här ska det vara en bild,
men jag har glömt kameran i Sofys bil.
Dumt va!

Regnet störde inte särskilt mycket, förutom mascaran som var i upplösningstillstånd. Men vinden var lite kall på slutet... tack Sofy för att jag fick åka bil ända hem till ytterdörren.

5 kommentarer:

Anonym sa...

mmm, kul med träning i ösregn.. vi råkade ut för ösregnet när vi var ute på cykeltur idag.. det droppade om oss när vi kom hem haha.. :-)

Anonym sa...

fy sjutton för att börja sin träning i ösregn!

Nu får du skaffa Kanebo 38° -mascara, den sitter i alla väder - förutom om regnet skulle bli över 38°...

Sofy sa...

Varsegod! Det var så lite så! Jag har lagt ut lite bilder nu, men vi ser inte ut att vara så blöta som vi var!

Tack för backintervallerna, det var kanon! Kram

Sanna sa...

Vilken träningsdag! och jag som tog bilen till kontoret imorse för att det regnade så...kanske ska leta upp regnstället :) kan inte annat än säga att man blir motiverad av att se hur du tränar :) även om jag inte är i närheten av din nivå så kanske lite läsande här kan motivera mig till min egen träning! pga sjukdom är jag långt ifrån styrketräningen ännu men kämpar på med konditionsträningen och hoppas snart kunna ta mig in på gymmet igen.. TACK för en trevlig blogg!

Löpning & Livet sa...

Trots allt låter det ändå som ett superkul träningspass! :D