29 december 2008

Mån 29 dec: 130min effektiv träning

It all starts here.
Fet
Dedication, inspiration, motivation

Grabben åkte till Stockholm ikväll. Men han kommer tillbaka om några dagar. Han ska bara jobba lite. Såsom pyrotekniker gör den här tiden på året. På nyårsafton. Men först ska han vara med lite på TV. Så ni som råkar träffa på Grabben genom rutan får vinka till honom!

Eftersom jag inte hade något bättre för mig bokade jag in en helkväll på gymmet. Jag hade kikat igenom Stora boken om styrketräning under dagen och planerat vad jag skulle träna. Jag var grymt taggad på styrketräning. Så jag gjorde något jag väldigt sällan gör: jag planerade för helkroppsstyrketräning. Oftast fokuserar jag bara på en eller två muskelgrupper för att inte krokna mentalt redan innan passet börjat. Men ikväll var jag tokfokuserad, tokinspirerad och tokmotiverad.

Jag körde igenom min planering. Gjorde 3 set och 8-12 reps av allt - förutom benen som jag helt hoppade över. Jag kom på att det inte är läge att köra benstyrka när man är på "skidsemester". Det var grymt kul. Jag försökte föra över min mentala styrka på musklerna, få dem att jobba effektivare så att varje repetition skulle kännas nödvändig och oumbärlig.

Jag kastade många ögonkast mot den skylt som sitter i viktsalen: It all starts here. Så jäkla rätt. Så jäkla sant. Efter den ganska tråkiga spinningen gick jag tillbaka till styrketräningssalen och körde trippelset. Grabbade tag i en lagom tung stång och körde bicepscurls, rodd och axeldrag mot hakan. Om och om igen. Hade säkert kunnat köra på ett bra tag till om det inte var för att gymmet stängde klockan 21. Ikväll ville jag aldrig sluta. Det är ju på gymmet det händer!

1 kommentar:

Miss Agda sa...

Men va härligt det låter, att du aldrig ville sluta! Den motivationen skulle jag kunna betala ganska bra för :-)