03 januari 2009

Mission impossible!

Idag har jag försökt köpa en hjälm. Det var omöjligt.

Hjälp - hjälm!

Jag vet Sofy, jag borde ha hjälm när jag åker. Inte för att jag själv åker snabbt eller ens på gränsen till vårdslöst. Men det finns andra som gör det, som Pumapappan säger.

En guldhjälm från nåt märke jag inte minns -
eller en blå från coola POC?

Grejen med hjälm är att det är ganska svårt att köpa. Som att köpa pjäxor, ungefär. Det är inget man bara går in och köper själv. I alla fall inte jag. Jag har inte lust att köpa grisen i säcken. Jag vill ha tips och råd och hjälp - från någon som kan! Eftersom jag dessutom vill göra det grundligt vill jag passa på att köpa ett par goggles som faktiskt passar till hjälmen, så att det till exempel inte blir någon ful glipa mellan hjälmen och glasögonen. Med ens blev det dubbelt svårt.

Idag var jag inne i flera olika butiker. Provade Stadium först, men såg inga hjälmar jag tyckte var snygga. Jag har nämligen siktet inställt på något annat än en vanligt vit eller svart hjälm. Jag vill ju för bövelen ha en snygg hjälm. Testade Åre Skidsport. Snygga hjälmar men grymt mycket folk och jag har inget tålamod för att trängas. Gick till Hanson och testade hjälmar i säkert en kvart. Bad personalen om hjälp med slakare personal har jag nog inte upplevt. Jag frågade hur hjälmen skulle sitta och fick som svar "öh, den ska sitta bra". Eftersom jag inte blev så mycket klokare gick jag därifrån.

Jag hittade en ny outdoorsbutik och testade den. Här fanns det supersnygga Smithhjälmar och jag provade dem i en evighet. Personalen gömde sig bakom kassan och alla goggles var inlåsta. Jag fortsatte prova, tog av och tog på, av och på, av och på, vilket innebär en tydlig köpsignal - om bara personalen hade varit lite vaken.

Snygga Smithhjälmar.
Jag kan tänka mig en sådan - tillsammans med frostigt, guldiga goggles!

Istället för att köpa hjälm i den sovande butiken gick vi till Intersport istället och kollade på coola och retro hjälmar från Carrera. Äntligen blev jag uppsökt av en expedit som undrade om jag ville ha hjälp. Äntligen! Han gav mig några hjälmar att prova och lite goggles till, men då var köplusten borta. Att köpa hjälm är ett projekt som inte ska underskattas!

Nä det där såg inte bra ut.
Hjälm och goggles från Peak (by Smith).

7 kommentarer:

Anonym sa...

Nu går det laviner i backarna i Åre...Du är väl inte ute och åker offpist heller..vavava?

Prralin sa...

Haha ja shopping är inte alltid lätt! Men det där guldaktiga såg sjukt snyggt ut!

Petra sa...

Men guud, blir alldeles mörkrädd när jag läser om hur usel servicen var på de olika butikerna...usch. Hoppas du får tag på en bra hjälm till slut =)

Karin sa...

VET de inte vad service är uppe i Åre eller? Är det bara en massa extrajobbande dönickar som står och längtar efter att jobbet ska sluta så de kan ut i backen igen?
Nej fram för MER service! Hoppas du hittar en blingblingsnygg-hjälm!

Anonym sa...

Det är så trist med usel service, när man är sugen att shoppa, hoppas att du hittar en bra hjälm.

Sofy sa...

Phu, jag VEEET! Köpte ju ny modell förra året, och nu ska jag ha nya goggles. Till min salomon finns det typ inga brillor som funkar, förutom mina gamla scott. Som immar. Jag hoppas lösa det hela i Åre jag med- vi kan gå på tur tillsammans!

smithhjämarna var grymt snygga!!!

Anonym sa...

Jag håller med! Har letat en bra, snygg hjälm i flera ÅR! Testar ett gäng varje år och tänker i år ska det ske... men ingen lycka hittills.
Men 2009 ska det bli av!
Håller precis på att boka en skidresa (kanske Cortina, kanske Chamonix) söderut så hjälm SKA inhandlas!
Berätta om du hittar den perfekta så att jag kan följa i dina spår.