14 augusti 2007

En fråga...

Detta kommer att låta som en relationsfråga. Men är egentligen en motivationsfråga.

En falnande talang?

Jag är tillsammans med en supertalang. Han har en riktig löpargen. För vem kan springa några fåtal långpass och sedan göra runt tre timmar på maran? Men han fattar det inte. Eller jo, nog vet han det allt, i alla fall lite grand, men han vill liksom inte ta reda på sin talang. Och jag blir alldeles frustrerad.

Sedan jag och grabben blev ihop har han löptränat allt mindre. I alla fall på egen hand. Och mer med mig. Men det blir ju inte han bättre av. Och ju mer jag försöker pusha (tjata?) honom till att träna "själv", desto mer turned off verkar han bli på det. Hur är man uppmuntrande utan att vara tjatig? Hur mycket kan man pusha innan man blir jobbig?

4 kommentarer:

Anonym sa...

ja du det där e svårt.. ibland är karlar som barn.. ;) ju mer man pushar desto mer obstinata och motstridiga blir dem... men kanske är han inte så intresserad av löpning? och då är det onödigt att pusha.. trots att du kanske tycker att han "kastar bort" sin talang.. hmm kanske är det ditt fel, du är så oemotståndlig att han bara vill springa med dig! =)

Puma sa...

Emelie:
mmm... det där med barn stämmer nog. fast han har ju liksom alltid varit intresserad av löpning och har ju alltid sprungit med en massa klubbar och så. tills nu. jag får se till att bli mer tråkig så att han tröttnar på mig, och att springa med mig - gnälla mer när vi är ute och springer och så. haha!!

Anonym sa...

Kör den omvända taktiken, dvs tjata över huvud taget inte alls. Kör bara ditt race... så brukar intresset växa efter ett tag. Det funkar med min man, tjatar jag om att han ska med till gymmet så slutar det alltid med träninguppehåll från hans sida i ren protest.

Anonym sa...

Visst blir man imponerad av kraften och orken som bor i en del människor. Tyvärr så kan man nog inte göra så mycket åt saken, de får väl ta vara på det om det funkar för dem. Man måste nog fokuser mer på sig själv. Killar har ju en tendens att inte lyssna med rätta örat. :-)

www.moaliten.blogg.se