15 augusti 2007

Ons 15 aug (forts.): Ben!

Kände mig riktigt stolt när jag gick hem från SATS Söder ikväll.

Rätt mental inställning

Det är rent förskräckligt fantastiskt vilken skillnad det gör med inställning, planering och fokus. Ikväll visste jag precis vad jag skulle göra på gymmet. Jag hade till och med skrivit upp det i min sedan tre veckor nya träningsdagbok (där jag också skriver ned hur träningen kändes och så vidare).

På träningslistan idag stod 10 minuter uppvärmning på cykel. 20 minuter intervall på skridskomaskin. 10 minuter intervall på crosstrainer. Utfall: 12x3. Liggande benpress 12x3. Abductor + adductor 12x3 och bäckenlyft 20x3.

Hade jag inte skrivit vad jag skulle göra hade jag gått runt lika planlöst som igår och gjort några halvset. Nu var jag fokuserad, motiverad och lite envisare än vanligt. Min rätta mentala inställning var liksom aktiverad.

Bra maskiner

Att cykla på en "vanlig" gymcykel brukar vara sådär. De är ju inte alls lika smidiga som spinningcyklar utan brukar kännas ganska klumpiga. Men på Söder fanns skitbra cyklar. Det var främst styret som var annorlunda. Man kunde sitta lite mer framåtlutat på ett bekvämt sätt, vilket gjorde att jag använde benen mer när jag trampade. Helt klart bra!

Skridskomaskinen har jag skrivit om förut. Den är minst sagt annorlunda. Och minst sagt jobbig. Jag körde intervaller och var tvugnen att köra på intensitet 2(!!!) mellan intervallerna. Det känns ganska bra i benen efter dem, och det var ju ben som var i fokus ikväll.

Vad är det för skillnad på en crosstrainer och en rotex förresten? Mer än att man jobbar med armarna också på en crosstrainer men inte på en rotex. Om det är den enda skillnaden, vad är då poängen med en rotex?

Apropå ben

Apropå ben är det tydligen den nya urringningen (tror det var Glamour eller Plaza som skrev det). Här är några snygga par, och lite tips på hur man kan få dem (från Glamour).

Själv har jag inga högre drömmar om att få sådana slanka spiror. Jag kommer vara fast med mina skidåkarben för evigt. Men det är okej. Jag har förlikat mig med den sanningen. För det är faktiskt rätt coolt hur starka de är... och på något sätt känns det viktigare. Fast inte när man helst vill gå runt och vara cool i en kort kjol förstås.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hejja! Fokus är allt!! BNär det kommer till styrketräning iallafall, det mesta annat funkar ju bra om man är lite halvflummig också :o)
Caroline/GymGlam

Anonym sa...

Härligt pass! Ja det blir ju så himla mycket bättre när man förberett sig och laddat upp ordentligt :) Jag gillar inte rotexen alls då rörelsen känns helt onaturlig. Det gör den visserligen på crosstrainern också men den kan ändå vara lite skön sådär.. Ingenting slår i alla fall LÖPBANDET! :)

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Ja ud min vän.. vem har inte gamla stockar till ben, men här e det handbollen som spökar! Men som du säger, hellre starka än svaga och hur ofta går man i korta kjolar (utan strumpor) i det här landet? I alla fall den här sommaren *mutter*
Jag kan inte gå idag... det går inte... det gör ont! *S* Vill du ha lite träningsverk?

Puma sa...

Caroline:
ja, det är lättare att flumcardioträna. konditionsträning tycker jag ju är roligast, kanske därför det går av bara farten?

Sofie:
Löpbandet är bra. Men jag gillar att blanda, annars blir det lätt lite trist...

Nilla:
Aj då. Så mycket träningsvärk? Men det är väl härligt!!!

Anonym sa...

Själv får jag mycket lättare upp pulsen på rotexen än på crosstrainern och blir mycket svettigare :). Men alla funkar vi olika, och som du säger är det ju bra att variera!