11 september 2007

Tis 11 sep: Elliptical på lunchen

Körde lite expressträning på lunchen. 30 minuter. 300 kalorier.

Elliptical


Vad det är för skillnad mellan en rotexmaskin och en elliptical fitness-nånting vet jag inte. Men elliptical stod det i alla fall på min lunchträningsmojängen.

Jag upptäckte att SATS Hötorget bara verkar ha 2(!) crosstrainers och en massa rotexar. Men de vanliga rotexarna (från technogym) har ingen kant att lägga IPoden på (de har inte technogyms cyklar heller - vilket är pissdåligt), så det blev den där konstiga Ellipticern.

Min tanke med expresspasset var bara att röra lite på benen. Svettas lite. Och bränna några kalorier. Strävade efter en puls på runt 60-75% av max, vilket kändes bekvämt. Men svettigt var det ändå.

Jag gillar inte att springa till Cascadas remixar utomhus (de är så långa och tråkiga). Men såhär på en konditionsmaskin på gymmet är det perfekt. Låtarna ligger på runt 5 minuter och de ger bra taktslag som man kan kämpa efter att haka på. Superbra! (Då ska man ju ligga något över den intensitet, motstånd, som känns bekvämt så suger det bra i benen sedan)

OLW On the Go

Jag fick med mig några OLW On the go-påsar med nötmixar från gymmet. Ibland kan det vara bra med gratisgrejer.


Nötmixarna kostar runt 15.90 i affären och är sådär. Lite salt och lite tråkig enligt mig (har provat både russin- och fruktmixen).

Efter jobbet...

Efter jobbet ska jag köra spinning. Men bara ett pass idag. Jag ska ge allt jag har! För sedan ska jag hem, lägga mig i soffan och kolla tre timmar Top Model. Jag förstår inte hur jag har kunnat bli så insöad på det.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är träning om man inte har lite återhämtning emellanåt? Och finns det verkligen någon bättre återhämtning än att slötitta på onödig tv i några timmar? ;)

Anonym sa...

hej! hur lång lunch har du som både hinner iväg och träna och duscha och tillbaka? låter stressigt! men skönt om man har tid förstås!! önskar jag hann, men har bara 30 minuter lunch =(

jajamen ikväll är det TopModel maraton! lika insnöad som du! vem tror du vinner? jag lägger en slant på Brittany!! fast domarna verkar tyvärr gilla Dionne =(

Puma sa...

Fredrik:
Ja det är riktig kvalitetsåterhämtning det! :-)

Emelie:
Jag har flexlunch. Men det landar på en timma. Aldrig mer faktiskt. Idag: 30 min träning + 3 min gå dit + 5 min ombyte innan + 10min dusch och påklädning + 3 min gå tillbaka till kontoret. Strax över 50 min! Men när det är 55 min spinning blir det ju lite stressigare...

Svårt det där med vem som vinner. Dionne var ju skitdålig igår men domarna gillar henne annars. Brittany är cool men inte en top modelvinnare. Och Renee var så bitchig i början så jag vill inte att hon ska vinna heller. Det får bli Dionne! (Natasha är en uppstickare dock)

Sporty Spice sa...

Jag älskar oxå Top Model (fast den svenska versionen är så pisamt dålig). Här i USA drar säsong 9 igång om några veckor. Jag ska inte avslöja vem som vann säsong 8 fast jag vet ... =)

Anonym sa...

Planerar också en Top Model kväll ikväll! Tillsammans med vännen som flyttar till USA på torsdag. :) Ska bli mysigt! Vet dock vem det är som vinner, men jag är glad ändå då det är min favorit! :D

Puma sa...

Sporty & Ebba:
Ja vad är det som gör att det är så bra?
Hoppas de sänder 9:an här också snart!! :-)

Anonym sa...

Jag vet faktiskt inte.. Kanske är det intrigerna? Och fotograferingerna? Och tävlingarna? Ja, helheten helt enkelt, haha. =) Tyvärr så måste vi nog dras med Top Model STHLM innan säsong nio visas, eller vad tror du? =)

Anonym sa...

Eliptical, rotex osv - på mitt gym finns 3 varianter av crosstrainers och de känns faktiskt olika. Men i princip är det ju samma.

Anonym sa...

Jag brukar äta den med bär och den är ganska god faktiskt :)

Anonym sa...

Hejsan!

Jo, jag gillar (gillade) också Top Model. Ville bara säga att jag har länkat till din sida från en av mina.

Den handlar om träning...
http://projektpromenad.blogspot.com/

Puma sa...

Emelie:
Missade faktiskt gårdagens svenska. Var det bra?

Ofelia:
Ja... vilken gillar du bäst?

Dessi:
Ja den smaken är väl godast antar jag.

Evap:
Kul kul - den måste jag ju surfa in på! :-)