25 november 2007

Sön 25 nov: Långjogg på morgonen

Jag såg inte en enda vaken människa imorse klockan 06.30 när jag stack huvudet utanför ytterdörren. Efter 25 minuters joggande såg jag dock en filur stå och hoppa i en busskur. Det blev början till en trevlig långjogg med gott sällskap - i regn, rusk och snömodd.

Långdistans

Långjoggar kan vara väldigt tråkigt. Kilometer efter kilometer i tröstlös ensamhet med målsnöret utom räckhåll.

Långjoggar kan också var nyfikna, rofyllda och bra sociala verktyg. Det är inte för inte som långjoggar ofta springs i grupp. Eftersom farten är låg och tiden lång finns alla chanser till att springa ihop med någon och prata ihop sig lite.

Det var Terese som stod i busskuren och hoppandes inväntades mig klockan 07.00 imorse. Jag tyckte att vi bara hade öppnat med några hälsningsfraser men vips hade vi redan avverkat Fleminggatan upp mot Fridhemsplan, St Eriksgatan mot St Eriksplan, Odengatan förbi Odenplan och helt plötsligt befann vi oss på Valhallavägen. Hur det gick till vet jag inte. Men tiden rann iväg snabbare än Wissman på 400 meter. Farten låg på behagliga +6-tempo och det kändes bra under hela sträckan.

I början stod regnet som spön i backen och det var ganska kallt. Men en bit in på rundan blev det kalla sådär varmt och mysigt. Efter ett tag övergick regnandet till snöblask och det blev genast kallt igen samtidigt som underlaget blev lite halt och förrädiskt. På Hamngatan utanför NK sprang vi som bambi på hal is.

Snöregnet smattrar högt på taken, men ingen är vaken......inga prinsar eller prinsessorinte heller några ministrar......eller julshoppare.
När regnet smattrar hårt mot taken, är bara jag vaken (och Terese)!

Väl hemma blev det en het het dusch innan jag kröp ner till grabben igen som fyllesov. Eller nej, vad säger jag nu? Han säger ju faktiskt att han inte är bakfull. Han har "bara lite ont i huvudet". Jaja.

Summa summarum

15 kilometer. 95-100 minuter. Strax över 1000 kalorier.

7 kommentarer:

löpningseufori sa...

Vilken underbar start på denna söndag! morgonjoggingpass är livet! :) man blir liksom fylld av energi!

Anonym sa...

Det där hade jag behövt... men efter en möhippa somnade jag runt 04.00 och nu är jag på jobbet. Nej, det blir ingen träning idag =)!

Terese sa...

fina bilder :-) Ispinnar var rätta ordet!

När jag kom hem hade en kompis messat och frågade om vi skulle ta en promenad på förmiddagen. Det tog 10 sekunder att tänka över. Och sedan avböja. Det fick bli en fika istället.

Anonym sa...

Det låter som en fin start på dagen!

Anonym sa...

Hej!
Ville bara lämna en kommentar då jag kikat då och då i din blogg senaste två veckorna. Jag tror till och med du kan ta åt dig äran till min uppstartade, även om jag inte yppat ett knyst till nån att jag börjat blogga. Ser den mer som min privata träningsdagbok, fast har den officiell för att öka trycket att faktiskt skriva och se till att det som skrivs händer. Hm, låter dubbelt att då inte beräta om den, men jag tänker nog mer att om man upptäcker den så gör man. Nåja, hursom, vi har samma intressen och liknande mål! Helt galet att bara kasta ut en krok såhär, men ett distanspass vore skoj och vi kunde snacka skidåkning under tiden! /Sofia

Anonym sa...

Vilken härlig start på en söndag! Morgonträning är bäst. Älskar det. :)

Puma sa...

Josefine:
Ja den var bra! :-)

Annoula:
Aj då. Men du, det är en dag imorgon med!

Stockholm:
Förstår att det inte lät så lockande...

Leen:
Ja finare får man leta efter.

Sofia:
Oj oj oj. Kul med ny blogg. Ska följa den! Grabbar tag i kroken förresten!!!