14 april 2008

Skitigaste löpardojjorna?

Efter en regnig löparsöndag vimlar det av skitiga löpardojjor på bloggarna.

Grabbens f.d. kritvita DS Trainer

Min grabb älskar skor. Inte vilka skor som helst. Det ska vara löpardojjor. Han suktar efter dem (och köper!) likt barn i en godisbutik. När vi var i Bangkok spenderade vi åtskilliga timmar åt att leta riktiga sportbutiker med löparskor. När vi väl hittade en riktigt bra vad vi där i flera timmar. Och vi gick tillbaka dit dagen efter. När han berättar om hans favorit-Asicssko som inte längre finns (Asics Magic Racer) ,men som han köpte för många år sedan i USA, blir han alldeles drömsk i blicken. Grabben slänger aldrig några löparskor. Men han köper alltid nya. Han har en hel tvättkorg full med löparskor (tydligen har det varit den smidigaste förvaringen). Jag vet inte hur många tiotals par det kan vara. De som är allra finast ligger fortfarande kvar i sina kartonger. De är några stycken de med!

I söndags, på Team Stockholm Marathons långpass på 32 kilometer, hade han på sig sina DS Trainer. De köpte han under vår resa till (överskattade) Tallinn strax före jul. I söndags morse var de i stort sett kritvita. När han kom hem var de oigenkännliga. Han har muttrat över dem sedan dess. Hotat att slänga dem. Att han skulle slänga dem är stort. Det händer bara inte. Men så hatar han också allt vad lera och gegga heter. I smyg har jag lite roligt åt det, men utåt sett visar jag såklart bara medlidande...

Den här bilden är en mycket fördelaktig bild - när det gäller skor och renlighet. Jag hade inga tillgängliga kritvita skor men försökte jämföra med ett par knallgula Asics "Sortiemagic".
Det funkar inte. DS Trainern ser inte så smutsig ut.
Men tänk dig att den innan söndagspasset var lika vit som sulan på kycklingskon!


Now we're talking skitigt!

Lite skit på framsidan med. Kommer de någonsin att bli som nya? Kanske, om man stoppar dem i en Electrolux tvättmaskin som även har skohållare i trumman. Men en sådan har vi inte. Too bad. Slår istället vad om att grabben snart inhandlar nya pjuck!

Fler skitiga löpardojjor hittar man hos PH-Karin (Personliga Haren, för de som inte är så insatta. Fast inte min PH). Eller hos Orka Mera-Anna från Lidingöloppet i höstas. Finns det fler skitiga löpardojjor på nätet? Hör av er i sådana fall!

11 kommentarer:

Anonym sa...

visst blev man förbannad och apsur när det skulle springas på skitiga ställen på TSM i söndags. vad är det för fel med asfalt?? maran springs ju på asfalt, så det vore väl bästa träningen att vänja sig.

nu blir det till och shoppa nya dojjor och skicka en fet skitig faktura till TSM!!!

Anonym sa...

Mina skor från förra årets lidingölopp måste ligga bra till i lerighetsligan:

http://blogg.piggelina.se/2007/10/lite-bilder.html

Puma sa...

Anna:
Haha ja dina var så leriga att de platsade direkt i bloggen!! (Så jag la upp länken där)

Anonym sa...

Mina skor från ovan nämnda Lidingölopp... Inte så rena...

http://42195mgk.wordpress.com/2007/09/29/25629/

Karin sa...

hahaha...släng in dem i tvättmaskinen bara! De överlever, ja lovar =)

Anonym sa...

Haha, ja alla har vi våra laster.

Dunceor sa...

Mina DS Trainer blev även lite geggiga i söndags men mest längst ner på dem. Det fixades till genom att spola av dem i badkaret och de är fortfarande någerlunda rena. Skor ska vara lite skitiga, det syns att de har använts då!

MarathonMia sa...

Nope - mina skrubbade jag rena igår...men de kommer aldrig bli sig lika, fäller en tår. Måste laga min digitalkamera innan jag publiserar mina dyrgripar...

MarathonMia sa...

Nope - mina skrubbade jag rena igår...men de kommer aldrig bli sig lika, fäller en tår. Måste laga min digitalkamera innan jag publiserar mina dyrgripar...

Löpning & Livet sa...

http://shopaholican.blogg.se/1191148499_jag_verlevde.html

mina lidingöloppsskor :)

Anonym sa...

Vackert!