15 april 2008

Startnummer Stockholm Marathon

Hörni, DET är ute: startnumren inför Stockholmsmaran och Varvet! Medan jag har fyrsiffrigt nummer har grabben ett nummer på väldigt låga 300. På varvet är det 35 000 startanden före mig. Jaja, jag visste väl att det var en bit fram till eliten...

13 kommentarer:

Anonym sa...

Cool! Och såg att du har Elin Sundells citat "Man tränar inte för att bli yngre utan för att bli äldre". Gillar det skarpt.

Dunceor sa...

5314 fick jag som startnummer på Stockholm marathon. Man känner att det börjar närma sig nu. Nu gäller det att satsa allt =)

Sofy sa...

wohooo!!! Kul kul kul!

(förövrigt undrar jag vad som händer med mitt startnummer nu när jag sköt upp det till nästa år. Logiskt borde jag ju hamna rejält långt fram, men kanske ändå inte? kanske får samma nummer som detta år, fast ett år senare liksom. jag har mailat och frågat men ingen har svarat...antar att de har viktigare saker att klura på!

Kram

Puma sa...

Sporty Spice:
Ja jag gillar det citatet. Det är trots allt hälsa som träning handlar om!

Dunceor:
Ja det börjar flyga fjärilar i magen...

Sofy:
De placerar dig nog fortfarande utifrån det resultat du gjorde året innan. Grabbens nummer kommer t.ex. från hans resultat från 2006 eftersom han bröt 2007. Men skulle han brutit 2006 också så vete sjutton, för jag tror de bara kollar 2 år bakåt i tiden...

Anonym sa...

Jag fick 5784, vilket inte säger mig någonting och jag börjar genast nojja kring vilket startled jag hamnat i. Precis som om det skulle spela nån roll över 42 km. Men tävlingsmänniskan i mig kan inte låta bli att oroa sig för "vasaloppsproppen" vid start. Vad är löpningens motsvarighet till korslagda skidor, brutna stavar och skåningar som aldrig sett snö i spåret?

Löpning & Livet sa...

Alltid kul när startnummer och startgrupper komemr! Vilken grupp staratar du i på gbgvarvet?

Anonym sa...

Kul, kul! Kanske ska stå i publiken med en Puma-tshirt =)!

Anonym sa...

Kul, kul! Kanske ska stå i publiken med en Puma-tshirt =)!

Unknown sa...

Spännande! Tack för tipset om att siffrorna var ute :)

Puma sa...

Jogga99:
Nä, på ett sådant lång lopp som maran spelar det väl ingen större roll om man inte är elit antar jag. MEN på kortare lopp som 5k eller 10k kan jag bli riktigt frustrerad när det är trångt. Speciellt när löpare springer i bredd!

Andréa:
10. Så det kunde ha varit värre. Har 35000 framför mig vid start. Förmodligen i mål också.

Anna:
Ja det är klart att du måste! :-D


Mialena:
Jag visste det knappt själv innan jag fick tipset från Nike/Coola karin.

Anonym sa...

om startnumret har betydelse på en mara på 42 km? JA, det har det. Startnumret bestämmer vilken grupp du startar i och desto snabbare grupp, desto närmare startlinjen startar du.

nu ska vi se om jag kan förklara detta. även om jag har lång tid och distans på mig att springa om alla vill man ju springa tillsammans med de som springer ungefär lika fort. om man ligger "på rätt plats" i fältet så slipper man springa om och bli omsprungen så mycket och man kan få draghjälp av andra. om man t ex springer maran på 3.30 men startar sist, då är det många tusen man måste passera innan man kommer ifatt de som springer på 3.30.

Anonym sa...

grabben:

Nu hoppas jag på placering relativt långt fram utifrån inskickad "merit", trots min nybörjarstatus. Fast med tanke på risig uppladdning (och förmåga att alltid hänga på för bra medtävlare) kanske jag mår bra av att hamna längre bak.

Hade hoppats att ditt svar var att maran är relativt ostressig med plats och tid för flyt i löpning och avancemang. Nu blev jag lite mer nojjig...

Anonym sa...

jogga99:

inte meningen att nojja upp dig!

jag kikade runt lite var du hamnat och gissar att du siktar på en tid runt 4 - 4.15, men jag kan ha fel. en bekant brukar göra runt 3.50 och hade nåt på 3500. i stockholm brukar det finnas 4 stora led och ditt starnummer skvallrar om att du står i det andra utav dessa. jag gissar att väldigt många springer på 4 - 4.30 vilket gör att du inte behöver tänka så mycket på det jag skrev om du siktar på liknande tid. o andra sidan gör detta att det kanske är väldigt mycket folk omkring dig länge, eller hela tiden. men självklart går det bra att avancera. jag menade mest att det är inte bra om man redan från start är 2-3 minuter efter t ex en "flagglöpare/farthållare" som man tänkt följa. att behöva rusa i början när det är mycket folk för att komma ifatt "sitt gäng" är inte bra.

om det är så att du kanske siktar på en tid på runt 4 timmar eller under så vill jag ge dig ett tips. eftersom ditt startled är stort med flera tusen löpare i kan du gå upp i startfållan tidigt och ställa dig långt fram i startledet. detta beror naturligtvis på hur du känner det och kanske på vädret, men om du har de ambitionerna kan det vara bättre att kunna haka på ledet framför än beblandas med ledet bakom, för det sklijer några tusen löpare.

lycka till!