30 april 2008

Sockerkakssmet till frukost

Orkade inte äta min sedvanliga frukost på keso, jordgubbar och kokta ägg. Istället blev det sockerkakssmet. I alla fall smakade det så, min frukostshake på Double Pro banana/peanut + minimjölk + 1 banan + lite havregryn. Det är också en superåterhämtare efter träning. Enligt min kostrådgivare är Double Pro långt ifrån optimal för mig eftersom den består av snabba proteiner. Och en PCOS:are som jag ska inte äta snabba saker, vare sig protein eller kolhydrater. Därför "får" jag egentligen bara äta Double Pro direkt efter träning, och aldrig i livet före läggdags. Nästa gång för jag göra havrebollssmet på Night Pro* choklad + minimjölk + banan + havregryn...

*Night Pro innehåller långsamt protein

11 kommentarer:

Anonym sa...

Låter inte fel med kaksmet till frukost, även om det inte är "på riktigt"...

Sofy sa...

Trodde du blivit galen på riktigt, ha, ha, ha...

Lät kalas det där. Hm, jag kanske också är lurad? Double pro kanske snart får se upp för långsammare konkurrenter...

Anonym sa...

Är det den här du menar http://www.gymgrossisten.com/cgi-bin/ibutik/AIR_ibutik.fcgi?Avd=1&funk=visa_artikel&artnr=6315r?

Läste om den och den verkar bra. Intressant också med detta "Night-Pro är berikad med en extra tryptofanrik proteinkälla, alfa laktoalbumin, som har en dokumenterat lugnande effekt tack vare sin höga halt tryptofan. Tryptofan är en aminosyra som ökar mängden av signalsubstansen serotonin i hjärnan. Serotonin påverkar bland annat känsloläge och aptit och en balanserad serotoninnivå ger ett inre lugn och generellt välmående." Känner mig sig lite lugnare och avslappnad när du druckit den på kvällen eller hur fungerar det?

Anonym sa...

Det skulle vara kul om någon dietist där ute kan rekommendera ett riktigt bra protein-pulver. Jag skulle vilja ha ett som var så fritt från konstgjorda saker som det bara går. Och inget socker och sånt skräp i heller förstås. Finns det något sånt?

PS Halmstad är SÅ mysigt, du kommer att älska det! Galgberget är en av mina favvo-platser att springa på, förutom Bokskogen i Malmö kanske!

Ebba sa...

Haha, jag trodde först att du verkligen hade ätit sockerkakssmet :P Elakt att luras så där. ;) Kanske får testa din kombo för att se om det smakar smet eller icke..

Anonym sa...

hahaha... trodde du gått och blivit tokig men än är sinnet i behåll ;)

Anonym sa...

Vad äter du mer under en dag? Tar du fler tillskott, när och hur kombinerar du det med övriga mål mat?
Välkommen till Halland förresten, jag bor i andra delen, den norra. Men här är underbart :)

Anonym sa...

Vi tar lägenhetssnacket under helgen! (woho!!!)

Puma sa...

maria:
nä precis :-)

sofy:
ja,långsamt ska ju alltid vara bra. förutom då man springer såklart.

river:
länken funkar inte men heter det night pro och är i vit-blå burk så är det den jag har. kan inte påstå att jag känner mig lugnare av den men långsamma proteiner ska tydligen vara bra för mig...

anonym:
vad som är bra beror kanske på syftet?

jag vet - halmstad är fantastiskt! älskar också galgberget!!

ebba:
ja du får testa!!!

rosabubbelgummi:
än så länge är det ingen fara

andrea:
tar inte tillskotten för att jag behöver dem på det sättet, utan mer för att ersätta som mellanmål. äter annars keso+jordgubbar och 2 ägg till frukost, eventuellt någon frukt på förmiddagen, lunch på sallad och proteiner typ kött/kyckling/fisk till lunch, något mellanmål på em (proteindrink om det vill sig väl, olycksaliga snabba kolhydrater i form av risifrutti om det vill sig illa) och så min standardmiddag: lax eller kyckling på bädd bestående av ca 3 tomater, 1 avokado och kanske någon paprika. :-)

ruth:
yes! jag önskar att jag kunde säga att den var billigare än den är, eftersom vi är nästintill bekanta... men som sagt, vi tar det i helgen!!! :-)

Anonym sa...

Åh nu blev jag huuuungrig!

Anonym sa...

ååååh, sockerkakssmet...