03 maj 2008

Riskfylld svensexa

Grabben ringde nyss. Han har skadat tån.

Svensexa

När jag sprang hem över Västerbron idag mötte jag en kille som skejtade med rullskidor uppför bron. Han hade på sig en töntig friidrottsdräkt och en svans med tomma ölburkar som skränade på en lina. Typisk svensexegrej.

Grabben har också varit på svensexa (i Malmö). Han ringde nyss. Och berättade att han skadat tån. Jag visste att något skulle hända. Att någon skulle skada sig. Det var liksom upplagt för det!

Den blivande äkta maken är gammal friidrottare. Det är hans svensexekamrater också. Därför var femkampen på gamla friidrottsarenan en given aktivitet. Längdhopp, kula, höjd, 60 och 800 meter stod på schemat. Lägg till några förmodligen stela ouppvärmda utövare på 30+ och sannorlikheten att något ska hända är rätt så stor.

Mycket riktigt. Grabben skadade tån. Fast inte på femkampen. Nej istället sprang han in i en vägg när de senare spelade laserdome. Det var dumt. Imorgon, när han kommer hem med sin blå, bultande tå får väl jag leka sjuksyrra och konstatera att det blir svårt att träna ordentligt de sista veckorna innan Varvet och Maran.

Hur ska detta sluta? Spänningen är olidlig. I alla fall förstod jag på honom att smärtan är det...

3 kommentarer:

Anonym sa...

jaha, jag känner att jag blev lite involverad i detta inlägg så då måste jag väl lägga en kommentar också.

första skadan skedde egentligen redan i första grenen längdhopp när en hård konkurrent sträckte sig i längdhoppet. för min del var det senare i laserdome som en vägg eller vad f-n det var stod i vägen och foten drog rätt in i skiten. inte bra. och det gör rätt ont. och i såna där fula bowlingdojjor (som var en senare grej) blev det inte bättre. (men jag vann ändå båda bowlingrundorna :-) och visst, tippen på stortån blev snabbt blå och nu när jag är hemma ser jag att halva tån har intagit en björnbärsliknande färg.

nu har jag och min kära stortå 2 veckor resp 4 veckor till varvet och maran att repa sig. en nagel i fel ful färg kan jag leva med, men en björnbärstå är värre. så snälla ni bloggläsare, håll tummar och tår för att min stortå så fort som möjligt ska återta den osolbrända färg den hade innan dagens svensexa började.

Unknown sa...

Stackars grabben. Hoppas tån kvicknar till snart!

Anonym sa...

Hur slutade det hela då? :)