02 maj 2008

Att springa Sparthatlon

Idol: hjälte, favorit, stjärna, ideal, förebild, avgudad person

Fredrika

Det finns en tjej som verkar vara något utöver det vanliga. Tyvärr känner jag inte henne så väl. Men jag vet ändå att hon är en av mina idoler.

När jag växte upp var det i avsaknad av den typ av idoler som andra såg upp till. Jag hade inte väggarna tapetserade med planscher på killarna i Take That eller gänget i Beverly Hills. Jag köpte inte varenda album och varenda singel som Bryan Adams gav ut och blev inte svimfärdig eller gråtnödig vid tanken på att se någon känd person live. Jag är fortfarande totalt oberörd av snygga kändisar eller bästsäljande stjärnor. Jag kan tycka att sportpersonligheter är coola och väldigt bra förebilder. Jag sätter både Klüft, Kallur och Persson på varsin rätt så hög piedestal. Men är de mina idoler? Njäe.

En idol för mig är någon som på något sätt är lik mig, som förverkligar sina drömmar även om de är svåruppnåerliga, innebär hårt jobb, många uppoffringar och att envist kämpa långt utanför sin comfort zone. En idol är någon som tar sig dit de vill trots att resan är tuff.

Coola Karin
är en idol. Och Fredrika är en idol. Mina idoler!

Jag blev väldigt glad när Karin började blogga. Och jag är sjukt glad över att Fredrika äntligen tagit steget ut ur Funbeat och nu bloggar för hela världen. Fredrika är ingen vanlig bloggare. Hon är THE löparbloggare. Läs bara varför hon vill (ska!) springa Sparthatlon. Läs hennes underbara teknikinlägg. Det är så att man aldrig vill sluta läsa. Och jag blir riktigt glad när Fredrika konstaterar att det är om nio år det är dags för det stora målet. Jag hoppas det blir nio år med många blogginlägg. Det bästa är att resan har bara börjat, i alla fall på bloggen.

Fredrika - jag hejar på dig!

5 kommentarer:

gullfot sa...

Men gulle dig! Vad rörd jag blir! Det är ju DU som är idolen!!

Jepp vi har många år och bragder framför oss att peppa varandra. Det ser jag fram emot.

Katarina M-I sa...

Jag kan bara instämma. Det är så skönt att för långdistansare tar det 10 år att nå sin topp oavsett ålder. Mitt långa brejk gör att nu har jag tio nya år att se fram emot. Ny formtopp vid 40+ wunderschöööööön:)

Dunceor sa...

Jag håller med också! Fredrika är en inspiration!

Karin sa...

Jag håller bara med dig; Karin & Fredrika är stora idoler och inspirationskällor. Liksom du, med din envishet och målmedvetenhet. Coola tjejer inspirerar!

Karin sa...

Och DU ar min idol! Jag tycker det ar sa haftigt att vi ar flera som peppar och inspirerar varandra, och att vi hittar varann genom traningen och bloggandet!