15 maj 2008

Tor 15 maj (forts.): Tungsprunget

Löpningen hem gick inte så lätt. Det berodde inte på benen eller orken. Det berodde på en lite för välfylld ryggsäck.

5 km hemlöpning

Jag sprang hemåt med reportage från "tyranniets Kuba" och Nationaldemokraternas vara eller icke vara i skolorna, i öronen. Det var mer lämpat för långpass än snabbdistans men det gjorde mig inte så mycket.

Däremot gjorde en överfull ryggsäck hemlöpningen lite seg. Den satt förvisso bra på ryggen, men man märker ändå när den är för full för att det ska gå att springa obehindrat. Och så var den ju lite tung också...

Ryggsäck till trots kändes Västerbron bra. Det kändes bättre uppför än nerför faktiskt, vilket kan tyckas lite konstigt. Sedan gjorde jag en sväng runt Reimersholme och så en bit på Söder Mälarstrand innan jag gav mig på sista utmaningen: Munchenbacken och en annan slingrig backe upp till Lundagatan och Zinkensdamm. Det är härliga backar det. Det är i alla fall ett jäkla lut på dem!


Nu får löpardojjorna vila tills på lördag. Det är inte så långt kvar. Jag försöker komma ihåg att dricka mycket vatten (för att kompensera för matladdningen som jag hittills misslyckats med) men kommer på mig själv med att glömma bort det. Därför blir det en ganska ojämn vattenuppladdning: 1 liter igår förmiddag och sedan ingenting följt av 1 liter på kvällen och 1 liter efter lunch idag...

3 kommentarer:

Cizzi sa...

jag är imponerad över att du faktiskt springer trots en tung ryggsäck. jag hade gett upp direkt. hehe

Felicitas sa...

Busted!! Haha! Nu vet jag att du (också) lyssnar på tant-P1! ;) Det gjorde nämligen jag också, fast i bilen på väg hem... :)

Anonym sa...

Imponerande att springa med en tung ryggsäck! En liten fråga; vad har du för ryggsäck som du springer med? Jag har länge varit på jakt efter en ryggsäck som sitter bra just för löpning men har inte hittat någon som jag gillar riktigt sådär fullt ut för ändamålet, letar fortfarande febrilt. Tack för rolig och inspirerande läsning!