15 maj 2008

Tor 15 maj: Träning för axlar och triceps

Det finns nog hopp för mina axlar ändå.

Expressträning

Jag valde axelträning framför lunch i matsal. Tänkte att nu fan ska jag få det att kännas. Det gjorde det. Främst är det axellyft åt sidan som känns. Av alla axelövningar tycker jag att denna är roligast. Allra hemskast av alla styrkeövningar som finns är axelpress. Nilla vet hur mycket jag våndas inför denna mardröm. Det borde inte vara någon match kan tyckas, den är ju enkel och lättkoordinerad. Lättkoordinerad, javistt - men enkel? Jag kan knappt lyfta armarna över huvudet och hålla dem raka en längre stund utan att behöva ta ner dem - utan vikter. Att lyfta vikter ovanför huvudet är än jobbigare. Men jag satt på en pilatesboll och gjorde i alla fall 3x12 reps och är nöjd med det.Not my favourite.


De andra övningarna: axellyft åt sidan och lite rotationsövningar, gjorde jag ståendes på en vad jag trodde var bosuboll. Men det var det inte. Det var en balansplatta. En sådan platta jag alltid använt när jag väl utmanat mina styrkeövningar med balans á la Sporty Spice och alltid trott var en bosuboll.

Den sista axelövningen var framåtlutande axelflyes och sedan gick jag in för mina triceps som jag hoppas ska fylla ut gäddhängehuden lite. Vanlig tricepspushdown i cc är lite blek men oj vad jag älskar omvänd tricepspushdown i cc. Den bränner riktigt gott och härligt!

30 minuter blev det. Och så en tonfisksallad på det. Med 2 matskedar vitlöksdressing dessutom - tur att grabben redan åkt till Göteborg.

1 kommentar:

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Men du vet väll tjejen att övning ger färdighet och snart kommer du svinga skivstången åvanför huvudet lätt som en plätt! Förövrigt, de omvända, de e fina grejjer det *skrattar*