13 juni 2008

Bra musik att träna till

När jag lyssnar på den här låten tänker jag mig att jag är halvvägs in i ett spinningpass. Benen har trampats mjuka, svetten har brutit ut och vi befinner oss på en raksträcka. Vi vill fram snabbt så vi står upp och trampar med ett ganska högt varv, hög kadens. Och det känns bra i början och benen känns pigga men snart blir det segt och jobbigt men adrenalinet vinner över tröttheten och euforin tar tag i benen och driver dem framåt i en våldsam glädje över att få vara just där just då. Det är äkta träningsglädje det.12 kommentarer:

Anonym sa...

Heej! Har du fått inbjudan till det där eventet på berns terass nästa onsdag? Stod något om att det var hälsobloggare som var bjudna så jag hör runt lite bland er andra på hälso/tränings-blogg-listan! :o) kram /Milla

Anonym sa...

Ja, jag ska försöka gå! Ska du?

Magda Gad sa...

Mmmmmm grymt skönt driv, den åker in på listan...

Therese sa...

heeej =). får jag fråga hur du lägger in din youtube video. Jag är inte så haj på det ;). Ha en skön helg! Mvh/tres

Anonym sa...

Skön. Men vem är det - vill oxå ladda ner.

Puma sa...

Sporty:

Det är Moby med låten Anthem!

Therese:
Jag letar upp låten på YouTube och sedan kopierar jag weblänken till den (brukar stå strax nedanför infon om vem som lagt upp den) och så klistrar jag in i mitt inlägg. :-)

Anonym sa...

Men det där är ju back-tempo (74 rpm / 148 bpm) och inte raksträcka. 148 rpm kan man inte cykla raksträcka på, säkerhetsgränsen är 120 rpm.

Em Löfgren sa...

hej tjejen! inte läst din blogg på länge men nu har jag läst och läst och uppdaterat mig! känns bra att ha koll på dej igen! ;)

Puma sa...

Fredrik:
Jag är ingen teoretiker. Jag är ingen instruktör. Jag spinner som jag vill, utifrån känsla och vad som känns bra för mig. Att cykla med snabb kadens ståendes är förmodligen inte "säkert" ur någon aspekt. Men jag gör det ändå, med teknik i fokus och med syfte att uppleva en speciell slags jobbighet som jag vill öva på. Sen om det är backe eller raksträcka eller något annat skiter jag faktiskt i.

Emliscious:
Jag har saknat dig!

Anonym sa...

Jag tänkte snarare att den instruktör som kör den låten som raksträcka inte tänker sig för ett endaste dugg eftersom det är sammankopplat med för stora skaderisker/förslitningar. Man kan jobba "off-tempo" men för mindre rutinerade spinningcyklister är det rakt ut onödigt skadebenäget.

Att cykla med "snabb" kadens upp till 120 rpm är inte skadligt utan inom en säker ram, men jag sa inte att man måste stå upp. Jag skulle aldrig få för mig att instruera stående raksträcka under längre perioder på 120 rpm, kanske möjligtvis sprintar på 5-8 sek men endast rekommenderat för de som känner de har kontroll på teknik och kropp.

Puma sa...

Fredrik:
Ingen instruktör jag haft har någonsin spelat låten.

Anonym sa...

Tack Puma. Nu ska låten laddas ner. Här ska inte spinnas men väl springas.