14 juni 2008

En halv dag

Det blev ingen träning idag. Jag blev nämligen rånad på hela förmiddagen!

Projekt städning

I mitt hem fungerar det som så att jag strör ut allting och grabben plockar upp. Jag lagar mat och grabben diskar. Jag handlar och grabben öppnar räkningarna. När nu grabben jobbar i Göteborg de flesta dagarna i veckan kan det inte bli annat än katastrof. All post (mestadels räkningar) har jag förvisso samlat ihop på ett och samma ställe men resten av lägenheten har sett ut som ett bombnedslag. Ett koncentrerat bombnedslag på underbara 23 kvadrat med tvättmaskin men utan balkong.

Eftersom grabben skulle komma hem imorse (lördag) planerade jag att en gång för alla städa upp i lägenheten så att han inte skulle vilja vända i dörren. Att städa hör inte till mina favoritaktiviteter men tillsammans med en flaska 6950 blev det både bättre och roligare. Men det var nog den där flaskan som gjorde att jag vaknade klockan 13.20 idag. Ja ni läste rätt. Och ja, jag är lika förvånad jag. Jag tror aldrig jag i hela mitt liv sovit ända till tidig eftermiddag utan att vakna en enda gång. Det är visst jobbigt att städa (men fint blev det).

Eftersom dagen krympte och den där fotbollsmatchen som började tidigt på kvällen tydligen verkade vara obligatorisk har jag inte hunnit med någon träning. Klockan (just nu står den på 22.25) är inte för sent för ett intervallpass men vi har korkat upp ännu en flaska 6950 så jag har intervallerna inneståendes till imorgon. Istället har det blivit förrätt på löjrom, creme fraiche och hackad rödlök, majssoppa till varmrätt och snart chokladmousse med säsongens första jordgubbar till efterrätt. Imorgon bitti kommer jag vakna med pigga ben som är fullmatade med energi. Då ska jag springa upp och ner för alla backar många gånger om!

Köket före städning:
Efter:
Matbordet före städning:
Efter:

6 kommentarer:

gullfot sa...

Snyggt jobbat! :-) Fast egentligen ville jag bara skriva och tacka för ditt sms, fick det när jag satt i möte och sedan glömde jag bort det... förlåt!! Jo söndagen den 22:a är det 57 km långpass med Team Fakta, och jag är helt förkrossad att jag inte kan vara med. Jag är i Tylösand då, vi åker på torsdag och kommer hem måndag. Så det blir Prins Bertils stig för mig i stället! Ni skall inte till Halmstad själva...?

MarathonMia sa...

Snyggt jobbat att köra hela markservicen själv! Det mesta är ju möjligt med en flaska vin. Utom att träna då försås...

Löpning & Livet sa...

Jag sov också länge igår. Inte lika länge dock, men väl till 10. Kanske berodde på den goda drinken? :)

Det där vinet verkar ju vara bra för städnerven, jag borde nog testa :)

Anonym sa...

Big difference! Så det är DET som är knepet; 1 flaska vin, hehe. F ö så har jag ett exakt likadant barbord :)

Sofy sa...

Ha, ha, ha, ha, ha... Här är vi liak du och jag. Just det där "inte vända i dörren". Ibalnd ser jag desperation i prinsens blick...Det är liksom BARA mina saker som alltid ligge rframme när jag faktiskt börjat titta. Det är inte i överlag stökigt. Det är sofias saker som stökar till en annars fräsch lägenhet. Aj, aj.

Du är duktig! Ibland behöver kärleken vårdas. Vissa gånger vårdar man med vin och lagad mat, andra gånger med överraskningsbiljetter till konsert. Och ibland biter man i det sura äpplet och vårdar med städning. Jag planerar att göra ett vårdande tag i veckan....

Kram på dig!

Anonym sa...

HAHA, det låter precis som jag och min kille. Mycket fint röj, grabben måste varit nöjd. Synd bara att Sverige förlorade matchen. Hur gick det med backintervallerna idag? Här i kungsbacka åskar det och kommer täta skyfall, men det hindrar väl inte ett sent långpass?