10 juni 2008

Tis 10 jun (forts.): Spinning + ett fynd

Inför morgondagens dubbelspinning värmde jag upp med ett spinningpass redan ikväll.

55 minuter (och så fyndet 30 minuter innan)

Jag satt och cyklade med ny tröja på kvällens spinningpass. En chockrosa sådan. Jag är inte så chockrosa av mig, men den här var kändes pigg och fräsch och somrig och den kostade bara 200 kronor för 2 stycken på Team Sportia vid Hötorget. Vilket fynd! (Fanns i vitt också) Egentligen var det inte jag som behövde en tröja, men det råkade bli jag som tog en av de två jag köpte. Den andra gav jag bort till en bättre behövande.

Ett chockrosa fynd.

Kvällens spinning gick bra men förflöt utan woweffekt. Det bjöds på två favoritlåtar, varav en var den alltid lika bra, suveräna, fantastiskt underbara kör-hårt-låten Mitternacht. Den andra minns jag inte vad den heter men spelades redan innan passet började.

Passet som sådant var inte dåligt, men kändes lite anonymt (uppvärmning, några minuter flackkörning, väldigt lång backe, en bit intervallkörning, och lite fler intervaller). Det var ett tvättäkta hederligt spinningpass vilket återigen inte är fel - det är bara det att jag vill ha mer.

Vi får se om det blir någon mer träning ikväll. Förmodligen blir det ganska lugnt men - försommaren bjuder på långa kvällar med många möjligheter.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Som spinninginstruktör blir jag nyfiken på vad "mer" du vill ha på ett spinningpass? Annat upplägg, eller var det instruktören som inte var 100%? Alltid kul att höra deltagarnas åsikt och få tips :)

Puma sa...

Anna:
Jag säger det igen - det var inget fel på passet, och instruktören är bra. Men, jag har varit på sådana otroligt jäkla bra pass att mina egna "krav" (eller förväntningar) höjts. Det är svårt att beskriva ett för mig riktigt superbra pass, för det beror så mycket på instruktören. Men, en sak har jag kommit fram till och det är att jag gillar pass som har en specifik inriktning. Precis som att vi under ett löppass tränar snabbdistans och bara snabbdistans, under ett annat pass tränar backintervaller och bara det vill jag även att spinningpassen ska fokusera på en sak. Ett pass med lite backar, lite intervaller, lite flack blir för "hoppsan hejsan". Det kan vara bra, men tanken med upplägget blir för luddigt - för anonymt (förutom att man bränner kalorier och faktiskt tränar hjärta och muskler såklart). Jag vill helt enkelt ha ett annat fokus. :-)

Magda Gad sa...

Jag gillar när instruktören berättar vad planen är med dagens pass. "Idag ska vi lära kroppen att arbeta medan vi får bort mjölksyran", "idag ska vi träna uthållighet genom att..." osv. dessutom att man ser att även instruktören kämpar, det ger mig lust att kämpa lika mkt. jag vill se svetten spruta!

bra låt förresten.
min favorit spinninglåt är Warp brothers Phat Bass
encore une fois e oxå grym

fan kanske blir ett spinningpass snart!

Puma sa...

Ja, Magda har en poäng där. Tydligare syfte är bra!

Anonym sa...

Vad nyttigt det är som instruktör att läsa träningsbloggar!

Jag körde mitt första 30minuterspass(här snackar vi om ett kort pass....). Jag hade lagt upp det så att låt nr 1 var uppvärmning (såklart), låt nr 2 var fortsatt uppvärmning varav halva låten började övergå till första backen, låt 3 tuff klättring, låt nr 4 var 2 min lugn cykling "utför" för att få ner pulsen, fylla på med vatten, torka svett och ladda inför nästa utmaning. låt nr 5 var ett "temporace" i sittande raksträcka i ca 3,5 min för att hålla undan från "teamet" som försökte cykla om oss. Det var mitt team som skulle börja klättringen i andra backen! låt nr 6 klättringen uppför börjar sittande igen med tungt motstånd och stående klättring i refrängerna. låt nr 7 med finallåten mitternacht (här släcker jag ner i salen..) och coachar deltagarna att välja de alternativ som dom tyckte var tyngst för att utmana sig själva till max, stående eller sittande klättring. låt nr 8 kort nedvarvning och stretch innan de flesta skulle vidare och köra Core.

Vad säger du Puman (och alla andra här..) Vad tycker du/ni om upplägget?

Karin sa...

Vad du tränar bra! Låter som att du fått en nykick av träningen efter maran! Vi får ses snart och planera in all kul träning och berätta om allt som hänt på senaste. Kram

Anonym sa...

River: Personligen skulle jag inte ha med någon pulssänkande etapp mitt i ett sånt kort pass. Är det bara 30 min bör de flesta orka med att jobba på hela tiden, och de som inte gör det lär ta sina egna små pauser ändå. Men jag vet ju å andra sidan inget om dina deltagare...

Anonym sa...

Ms: Eftersom det jag gym jag jobbar på vänder sig till en bred målgrupp så är deltagarna väldigt olika tränade och i olika åldrar. Därav tanken med den korta pausen. Dessutom använder många andra Cykel30instruktörer sig av en kortkort "vila" och jag härmar väl efter lite där. Men jag förstår helt klart vad du menar och personligen hade jag orkat köra på i 30 min... Vana och vältränade deltagare får såklart cykla på hårdare och utmana i den "aktiva vilan" om dom så vill, det är också något jag nämner i introduktionen till passet. En tanke slog mig just. Om man har ett pass där det inte finns någon naturlig del där man "får lov" att vila på och sänka pulsen lite, skrämmer det kanske iväg nybörjarna (som är rädda att inte hänga med...) som tycker att det känns för tufft eftersom dom inte vågar sätta sig när man ska jobba stenhårt?

Anonym sa...

Jag älskar träningskläder i starka färger, som rosa!

Du kör mycket spinning du... Och springer långt har jag sett. Imponerande!

Själv är jag mer av en högintensiv tjej - kör styrketräning och step/aerobicspass när jag får välja fritt... Långdistans och spinning är lite av en skräck.. Så min poäng, haha, är att du imponerar på mig! :)

Puma sa...

Evissen:
Färg är kul!
Lite roligt det där med högintensivt vs lågintensivt. För mig är aerobics låginstensivt och spinning en riktig högintensivare! :-)

Mia sa...

Hej! Vad kul att läsa din blogg! Har blivit beroende! Fast det är lite förenat med dåligt samvete. Försöker träna mycket och fokus sedan i vintras men ibland är det svårt med att få tiden att räcka till! Skulle iaf vilja tacka dig för en kul och inspirerande läsning (skolkar hela tiden från jobbet för att gå in och läsa ;-) hihi). Fortsatt lycka till och kör HÅRT!!