12 juni 2008

Paddla kajak

I have a dream.

Vill, vill inte, vill, vill inte, vill...

Jag älskar tanken på att paddla kajak en solig sommardag. Det ska vara jag, havet och en kajak (och en bikini så att man får jämn bränna och en kompis så man inte slår runt och dör i all sin ensamhet). Men jag är livrädd efter en dum men komisk incident för något år sedan med en galen engelskman. Jag pratade med Coola Karin i telefonen igår och då föddes drömmen på nytt.

Jag vill paddla kajak - det verkar så underbart. Ja, förutom om man sitter i en kanadensare mitt i Djurgårdsbrunnskanalen tillsammans med en engelskman som aldrig paddlat förut och det kommer en liten liten motorbåt som orsakar små små vågor men som engelskmannen tycker är gigantiska så han ställer sig upp i kanadensaren och ska hoppa ur och såklart tippar hela skiten och han åker i och jag åker i och våra väskor med både pengar och telefon och kameror åker i och hans skor fastnar i den bottniga dyn och alla turister skrattar åt oss och vi går genomblöta på Strandvägen och sätter oss på ett utomhuscafé och jag försöker torka mina drypande hundralappar innan vi barfota går till Stadium vid Sergels Torg och köper flip flops. Sedan dess har jag inte paddlat någon jäkla kanadensare. Eller kajak. Jag är skitskraj. Men fan vad jag vill ut och paddla!


Det ligger både en kajak och en kanadensare hos mina föräldrar. Skräcken är för stor för att jag ska testa ens där. Jag har med andra ord allvarliga problem - som jag vill bota. Hur gör jag? Vart går jag?

11 kommentarer:

Magda Gad sa...

Men kära hjärtans, klart du ska paddla! Det är ju det mest rofyllda som finns - i kombination med träning!

Lämna plånböcker och värdesaker på land, skippa det struliga sällskapet, och VÅGA. Det är ingen fara, du kan simma :-)

(Dessutom finns det kajaker som i princip är omöjliga att gå runt i.)

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Jag kan inte heller paddla kajak, men skulle gärna vilja. Allt efter att Ciz och hennes dåvarande kille hyrde kajak och paddlade runt och njöt en hel sommar. Så vill du ha sällskap av en annan som inte kan, hojta till vet jag!

Anonym sa...

Friluftsfrämjandet kör en del kurser och turer. I Norrviken t ex kör de varje onsdagskväll för nybörjare:
http://www2.frilufts.se/flf/flf.nepost.Activity?id=1200165658843147388903

Felicitas sa...

Åh, men det är ju helt UNDERBART att paddla kajak!!! :D Och jag vet att det finns någonstans i stan man får prova helt GRATIS (om det var tisdagskvällar eller vad det nu var), men jag minns tyvärr inte var....

Anonym sa...

jag har bara paddlat forskajaker och trickkajaker, vilka är ganska små - men ack så roliga! En 'vanlig' kajak borde vara stabilare att manövrera?

söder kajak kör vid vinterviken om jag inte minns fel: http://www.soderkajak.se/
annars finns det ju uthyrning under västerbron, de har säkert också kurser?

Anonym sa...

Haha, jag gick en endags kajakkurs i malmö kanal (typ spegelblank) och var livrädd hela tiden. Fast det är nog superhärligt när man väl fått till rätta knycken :)

Löparfantasten sa...

Hej Puma!
Jag går i samma tankar och gör nog slag i saken. På Pampas marina i Solna kan man prova på att paddla kajak gratis bla tisdagar kl 11, de hade ngn kvälls tid också men kommer inte ihåg vilken dag.
Jag ska prova på det. Det var en artikel i City tidningen och de sa att det var väldigt stabilt. De paddlar med guide runt Kungsholmen verkar det som.
gå in på Pampas marinas hemsida.

Anonym sa...

Du vågar! Annars tror jag inte du skulle skriva det där inlägget.. Du är nog i vart fall riktigt nära att våga. Hejja!

Cizzi sa...

Ja, det ser så härligt och rofyllt ut. Men det är säkert as-jobbigt! ;) Klart du ska testa!

Puma sa...

Kul att ni kommenterar, och tack för tips!
Jag ska nog testa ett ställe som inte ligger mitt i stan (mindre svall) och inte är gratis. Jag vill betala för att någon ska lägga tid på mig, bara mig och även min rädsla. En personlig kajaktränare helt enkelt. Sedan ska jag ut och öva vågor. För ja Magda, jag kan simma och vattnet är inte som en isvak.
Och ja jag ska lämna väskan hemma...

MarathonMia sa...

Om du har DN - utnyttja DN-paddling. Gratis, med instruktör och någon som tar hand om en...

...jag vet hur det är att tappa allt i kanalen -mobil, plånbok etc.. ska INTE hända mig igen. Men paddla ska jag (med fastsnurrade nycklar kring midjan)