11 juni 2008

Ons 11 jun (forts.): Julaftonsträning

11 juni och det är rena rama julafton på SATS Hötorget.

Spinning

Jag hurrar för SATS sommarschema. I alla fall när det gälleronsdagsträningen på SATS Hötorget. Klockan 17.00 kör Pia livet ur oss. Och klockan 18.00 är det Terese som huserar på instruktörssadeln. Båda mina favoritinstruktörer på en och samma dag, på ett och samma ställe. Kan det bli bättre? Knappast. Det är som rena rama julafton!

Jag kom till Pias pass med 120% fokus. När jag fick höra att vi skulle köra intervaller (2 min backe + 4 60-sekundersintervaller med 30 sekunders vila i 4 omgångar) visste jag vad passets utmaning skulle bli för min del: intervallerna skulle minsann köras stående. Av de 16 intervallerna körde jag 13 ståendes och 3 sittandes. Jag satt den första intervallen i varje set (utom sista) för att "komma igång" med benen. Men sedan tog jag dem. En efter en. Med bra flyt i benen och med mitt fokus rakt framför näsan.

Till Tereses pass försvann lite av fokuset. Det är svårt att ladda om och komma tillbaka lika laddad och full med adrenalin som innan. Det jag fokuserade på var backträningen. För det var en hel del backar under passet. 13 minuter nästan i början till exempel. Den skulle minsann köras stående den också.

Såhär i efterhand är jag 90% nöjd med min insats på Pias pass, och runt 60% nöjd med min egen insats på Tereses pass. Till nästa vecka ska jag försöka ta Pias pass som en uppvärmning och köra som hårdast på Tereses pass. Fast... det blir svårt eftersom det blir intervaller även på nästa Piapass. Fan, livet är inte lätt alltså!

Apropå julafton, den perfekta julklappen till alla jag känner och några fler därtill hade varit en biljett till ett Piapass!

Förresten, jag fick mitt paket från Gymgrossisten idag. Det nya långsamma proteinpulvret ska testas redan ikväll!

9 kommentarer:

Magda Gad sa...

Åh, mitt favvoprotein!!! Är det chokladsmaken? Lite svårt se på bilden... Mixa med stavmixer, blir mkt bättre än att skaka!

Magda Gad sa...

Ahhh nu såg jag - hallon.

Anonym sa...

Låter som angenäma problem, men likväl problem ;)

Vad blir nästa löparutmaning för din del? Så man kan hålla lite koll menar jag... :)

Kör hårt!

Puma sa...

Magda:
Men... är hallon också god?

Berglund:
24-timmarslöpning i Hallsberg. Och så snackade Karin om någon 57-kilometerslöpning i juni som jag måste kolla upp! Själv då??

Anonym sa...

livet är hårt som sagt, ;) hoppas proteinpulvret var en hit! kram

Mia sa...

Hej, jag har svårt att hålla uppe motivationen på spinningen, blir helt färdig med en gång tycker jag. Två pass vet jag inte om jag skulle fixa alls (och jag är inte helt otränad!). Hur trappade du upp spinningen?

Tack för tips och grym läsning!

Mela sa...

Åh, din stackare - jag säger tvärtemot Magda: Det där är mitt hatprotein. Äckligt, klumpar sig, blir alldeles för tjockt... Blääääääää! :) Om du vill ha en jordgubb så har jag en påse stående.

Magda Gad sa...

mela: att det blir tjockt är för att det är kaseinprotein, alltså långsamt och bra på andra tider än direkt efter träning.
och det blir perfekt konsistens utan klumpar om man mixar med stavmixer. kasein ska man aldrig skaka.

Anonym sa...

Jag har också köpt samma proteinpulver fast i mintchoklad smak. jag tycker det är gott!