29 september 2008

Berlin

Been there. Didn't do that. So I'll be back.

Race Day, -2

Resan till Berlin gick väl sådär. Ryanair är måhända billigt, men inte världens roligaste flygbolag direkt. Det är ett evinnerligt köande, plastig flygplansinredning och sur flygpersonal. Men vi kom fram i alla fall. Vi, och IF Linnea som resten av planet bestod av. I alla fall kändes det som så.

Några av mina kollegor var i Berlin förra veckan. Det tedde sig som ett otroligt sammanträffande - men vi verkade ha bokat in oss på samma hotell. Kollegorna hade snällt gjort ett kryss på kartan åt mig, så jag brydde mig varken om adress eller övriga direktioner utan styrde kosan direkt mot krysset. Fast direkt är nog inte rätt ord. Vi bytte pendeltåg ett oändligt antal gånger så det tog ett tag.

Så kom vi då till det där krysset på kartan. Det vara bara det att där låg Plaza hotell istället för Palace hotell. Vi skulle inte bo på Plaza. Men det hade mina kollegor gjort. Mina kollegor och jag hade haft för bråttom och inte riktigt lyssnat på varandra. Plaza och Palace låter likt - men de ligger ändå någon kilometer ifrån varandra.

Palace visade sig vara betydligt bättre än vad Plaza såg ut att vara. När vi kom in på rummet stod tofflorna prydligt parkerade nedanför sängkanten och vi hade en TV-tidning omsorgsfullt uppvikt med dagens tablå. Och när vi lämnade hoteller några dagar senare fick vi en ask choklad från personalen. Sängarna var otroligt sköna och vi sov väldigt gott.

Världens längsta hotellkorridor...

Ska man resa billigt ska man i alla fall bo bra!

Race Day, -1

Vi bestämde oss för att satsa alla våra pengar på frukosten och njöt av en buffé fullt värdig de dryga 25 euro den kostade. Jag behövde knappt äta mer den dagen.

Strax före lunch tog vi en taxi ut till "Marathonmässan" där Grabben skulle hämta ut sin nummerlapp. Det var fullt med folk - men gick jäkligt snabbt. Tyskarna kan det här med effektivitet minsann!

Nummerlapparna vajar för vinden

Jag hittade en massa träningskläder jag bara var "tvungen" att ha och shoppade loss. Hittade ett par intressanta Asicsskor jag vill köpa - men slog inte till. Det räckte med två par byxor och en topp. Strata och Speedstar får vänta!

Shoppar-Puma är i farten!

Byxor från Gore Running

Kul rosa och randig tröja från Asics

Byxor från Asics med ränder på bakbenen

Sedan fortsatte vi shoppingen i stan. Eller, vi och vi. Jag! Efter ett tag började Grabben protestera. Han mumlade något om att inte vilja vara trött i benen och fötterna inför imorgon men jag ledde honom vidare. Därefter satte jag honom på varje stol och trappavsats jag hittade medan jag kollade vidare i butikerna.

Race Day

Jag ägnade inte det stundande marathonloppet speciellt mycket tanke. Men på söndagsmorgonen drabbade det även mig. Vi gick upp klockan 6 och jag var skittrött. Till nästa år får de ta och senarelägga loppet med någon timme. Start klockan 9 är på tok för tidigt...

Stan var lugn och fridfull förutom de tokar med plastpåsar runt kroppen som tågade mot tunnelbanan och startområdet. Så även vi. Fast utan plastpåsar runt kroppen.

Klockan 9 gick starten och det tog bara dryga 20 minuter för 40 000 personer att springa förbi mig. Grabben var en av dem, men honom såg jag aldrig då. Knappa 3 timmar senare såg jag honom vid 39 kilometer. Under tiden såg jag också Haile Gerbesselaisse, två personer springa utklädda till yoghurtburk och en sked, och en kille som sprang i ett hjul. Bland mycket annat.

Yoghurtburken och skeden...

Livsfarlige bollöparen...
(Tur att det är platt i Berlin,
hur gör man i nedförsbackarna?)

Grabben var snabb i mål, och snabb efter mål. Snart var vi tillbaka på hotellet igen och sedan ut för att vila benen på en turistbuss som tog oss runt stan. Ju längre eftermiddagen led, desto mer glömde jag bort att Grabben nyss sprungit 42 kilometer. Det märktes bara i trapporna...

Det tog inte lång tid förrän vi bestämt att vi kommer tillbaka samma helg nästa år, bor på samma underbara hotell och springer samma marathon - men då ska jag minsann också vara med.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att du skriver att "tyskarna kan det där med effektivitet", det är precis motsatsen mot vad jag har för uppfattning! :)

Anonym sa...

Härlig weekend, MEN vad sprang han på? Klarade han sitt (ditt?) mål?

Karin sa...

haha yoghurt med sked? Åååh vad ska vi klä ut oss till...jaaaa, jag vet! Ehh...

Låter som att ni hade en toppenhelg! fint hotell, kul shopping och sen lite löpning! Kul att ni ska dit nästa år, jag är riktigt sugen på det jag med! Mer marathon åt folket!

Anonym sa...

Sa du 25 euro för en frulle? Jag höll på att sätta morgonkaffet i halsen... Hoppas den var VÄLDIGT god =)

Anonym sa...

Sa du 25 euro för en frulle? Jag höll på att sätta morgonkaffet i halsen... Hoppas den var VÄLDIGT god =)

Ebba sa...

Låter som att ni hade det superbra =) Fina inköp gjorde du också!

Anonym sa...

hoppas stockholm marathon som ställde ut på mässan med en monter lärde sig lite av tyskarnas effektivitet. med mer än dubbelt så många deltagare i berlin än i stockholm gick allt ändå mycket smidigare än i stockholm!

Sofy sa...

KUL! härlig tripp verkar det som, alltid bra med shopping!

Kram

Katarina M-I sa...

Snygga kläder!!
Men jag fnissade lite åt bakbenen:)
Du kommer springa som en gudinna med dessa snygga ränder på "bakbenen". För visst springer man dubbelt så snabbt om man har både framben och bakben?

Lena sa...

Jag säger som River, hur gick det för grabben?

Puma sa...

Anna I:
Jaså, vad har du för erfarenhet? Vore kul att veta!

River:
3.11. Inte illa pinkat för någon som gjort 2 pass över 2 mil sedan Stockholmsmaran och inte laddat med varken mat eller annat. Däremot är det uruselt med tanke på vad han kan göra om han bara försökte. Men jag ska upphöra med min tjattaktik. Den funkar inte. Frågan är vad jag ska göra istället? Det är svårt att bara "låta bli" att göra något.

Nike:
Hotellet var bäst på hela helgen! :-)

Petra:
Japp. 25 euro. Då fanns allt. Även cheesecake och skumpa. Men det var inte så farligt pris med tanke på att jag inte behövde äta förrän på kvällen igen. :-D Fast inte så hälsosamt direkt.

Ebba:
tack :)

Grabben:
Ja, om man nu planerar att springa Stockholm...

Sofy:
:D Ni verkar också haft det bra på Grönsta!

Cykelmygga:
Haha, ja om man hade 4 ben så hade det gått fort. Jag menade ju baksidan såklart... men det bjuder jag på!

Lena:
Både bra och dåligt. Han kom i mål och tyckte inte det var så jobbigt. Då undrade jag varför han inte sprang snabbare än 3.11. Jag undrar när han ska börja träna igen...