01 oktober 2008

Tis 29 sep: Styrketräning på bosuboll

SATS Stadshagen har fått en bosuboll och den invigdes idag!


Bröst + axlar

Jag och Nilla, med ett nytt fint leende, hade stämt träningsträff efter jobbet idag och fokus låg på att träna mer och snacka mindre. Här skulle det minsann köras bröst- och axelträning!

Styrkeparet Puma + Nilla

Vår mesta styrkeövning är superset för bröst: bänkpress och flyes med hantlar. Idag körde vi dem på pilatesboll - så det kändes även ordentligt i rumpan. Som grädde på moset gjorde jag några armhävningar - både på golv och på medicinboll och på hantlar. Det här med armhävningar är inte något jag kan påstå att jag gör särskilt ofta, men förmodligen borde jag det. Å andra sidan är det mycket man borde göra.

Nilla kör flyes på pilatesboll

Och jag skrattar mig genom en armhävning med dålig balans

Sedan körde vi axeldrag med stång på bosuboll och axellyft åt sidan med hantlar på bosuboll där vi avslutade med mördarset som påminner mig nu, några timmar senare, om den effektiva träning jag och Nilla sporrade varandra till tidigare idag.

Bring on October!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att du fått en bosu på ditt gym. När du jobbat upp balansen kan du testa att vända på den, först på två ben och slutligen på ett. Övningar som biceps, axlar, triceps och knäböj (två- och enbens) är asbra på bosu.

Om några veckor vil jag se dig och Nilla stå i "Trädet" på den. =)

Anonym sa...

Älskar att träna med den där bollen!

Anna (Orka mera) sa...

Har precis börjat mitt nya stabilitetsträningsliv och blir alldeles lycklig av det här inlägget. Så taggad att komma igång med lite sånt!

Anonym sa...

haha! Men ni ster ut att ha ruskigt roligt :o)!

Unknown sa...

Vet någon skillnaden mellan en sån där blå original bosu boll och en sådan som är nått liknande(skickar med länk på sådan i slutet)? För nu när jag funderar på att köpa en sån är det betydlig skillnad på prisen.

http://www.abilica.se/default.pl?vindu=visenvareprintver&kat=25&varenr=123