22 oktober 2008

Dietdag 3/10

07.00: 1 burk kesella, 1.5dl mild, lättsockrad vaniljyoghurt, 2 skivor tunna knäckebrödsskivor av sorten "fiber +", 2 ostskivor, 2 skinkskivor
(11.30: 20min styrketräning)
12.00: blandad sallad med rökt lax, 1.5dl pasta och 2msk vitlöksdressing
15.00: 70g nötmix
(19.30: 35min löpning)
20.00: grillad kyckling (typ 1/4) med tomat och gurka
21.30: proteindrink blandad på vatten

Summa: 1752 kalorier fördelat på 33% protein, 35% fett och 32% kolhydrater.

Slutsats: Jag försökte få till en ordentligare frukost. Men jag ska nog bara ha ett pålägg på knäckemackan nästa gång (brödet är för övrigt skitbra - 2 skivor ger bara 60 kalorier). Jag brukar inte äta pasta till salladen men kände att jag ville ladda lite till kvällens löpning. Inte så bra tänkt. Jag får lära mig ladda utan lunchpasta. Om jag hade skippat pastan hade jag hamnat jäkligt bra på procentfördelningen! Lunchen bestod av hela 500 kalorier vilket är för mycket. Te och Cola Zero är superbra att ta till när jag är hungrig. Jag är fullt medveten om att det inte är nyttigt men jag är ingen stor konsumerare.

3 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Funderar lite över varför du inte äter några kolisar efter löpturen? Jag vet att du håller nere på kolhydraterna men just efter träning är ju då de behövs som bäst. Nu var det ingen jättelång träning men ändå... Bara en liten tanke.

Lycka till med allt :)

Magda Gad sa...

gillar du linser och bönor? jag brukar äta röda linser och/eller kidneybönor istället för ris/pasta, det blir bättre fördelning mellan kolhydrater-protein, mer näring och mättar mera. snabbt att tillaga också, och blandar man med grönsaker blir det filibabba :-)

Puma sa...

Anna:
Jag hade helt enkelt inte "råd" med kolisar... ibland måste man prioritera...

Magda:
Ja, sådant är lätt att fixa hemma. Men jag är ofta inte så förutseende att jag fixar egen lunch till jobbet. Men jag måste jobba på det. Det är ett långsiktigt projekt.