15 november 2008

Äntligen helg!

Få gånger har jag längtat till en helg så mycket som nu!

Bara vara

Har levt hela veckan med tanken på helgen framför ögonen. Tänkt att bara jag klarar av den här veckan, så är det lugnt sedan. Bara det blir fredag!

Fredagsmorgonen kom, och för att skynda på dagen lite så morgontränade jag. Och lunchtränade. Träning gör mig glad och det är ett effektivt sätt att stressa ner och glömma deadlines, och alla andra prestationskrav.

Hade maximal otur på eftermiddagen - av alla jäkla timmar på hela året kraschade Loopias webmailsystem precis när jag behövde det som allra allra mest. Det låg nere i en timme. I en timme låg pulsen över max. Men det ordnade sig på slutet. Och jag bestämde mig för att ta helg redan klockan 15.

Jag trodde att det skulle kännas något speciellt i kroppen när jag satte mig i bilen och åkte ut ur jobbgaraget. Men ingenting. Inte en enda liten endorfin klappade händerna. Det var bara grått och trist och spöregn. Men det var ändå helg.

En helg som inte skulle spenderas löpandes 10 mil i Motala. Det är jag oändligt glad för. Jag gjorde helt rätt som sålde min tågbiljett till en skum Blocketkille jag stämde träff med på Fridhemsplan. Det hade varit roligt att springa - men jag behövde en helg helt utan måsten. Utan prestationskrav. En helg där jag bara få vara.

Givetvis var jag tvungen att hitta på något nu när jag lämnade jobbet så tidigt. Att åka hem och göra ingenting hade gjort mig än mer stressad. Hade en fundering på ett tredje spinningpass men det förkastades när jag insåg att det inte fanns ett pass med passande tid där det dessutom var lättparkerat. Istället åkte jag och köpte bakingredienser och begav mig hem och bakade två sorters muffins från underbara Dagens Muffin-siten. Och gafflade pepparkakor från min nya favorittidning Vår bästa mat.

Idag, lördag, har jag lovat mig själv att inte göra något. Klockan är 14 och hittills har jag lyckats bra. Jag har kollat slalom på TV:n (heja Anja!). Men nu funderar jag på om jag ska baka lite mer. Ikväll blir det TV igen - det är stand up för hela slanten på 2:an och jag har bestämt mig för att inte byta om från myskläder på hela dagen. Fan vad bra det är med helg. Träningskläderna får vila tills imorgon!

4 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Skönt med en dag i myskläder, det behöver man då och då!

Prralin sa...

Det låter som en alldeles utmärkt lördag om du frågar mig, bra jobbat med att göra ingenting! :)

Susanna sa...

Åh, en ledig dag där man inte gör något annat än att gå runt och lalla låter fantastiskt. Bakning kan vara så avstressande och rogivande när man har tid för det. Ska nog baka lite nästa helg jag :)

Anonym sa...

Dagens muffin är en lätt beroendeframkallande sajt - oavsett om man väljer att omsätta något av recepten till verklighet, eller bara dreglar... :-) Låter som en skön dag!