28 december 2008

Sön 28 dec (forts.): Längd i längdspåret (!!!)

Mjukstartade med längdåkning i slalomutrustning tidigare idag. Avslutade med riktig längdskidåkning på kvällen. Äntligen!

Längdåkning i Björnen

Dagen har varit formidabel. Skidåkning i solsken, mysfika på Olympia, skejtande hem till Tegefjäll, skidtevetittande i soffan, after ski på nya tjusiga Copperhill Mountain Lodge, pizza med brorsorna, längdåkning i Björnen... men, vänta nu. Längdåkning? Pumas stora ångestgrej? Ja, det stämmer. Ikväll har jag banne mig åkt längd. Jag tog tjuren vid hornen!

No turning back!

Strax före klockan 21 anlände jag och Grabben till spåren i Björnen. Jag åkte dit med tanken att lära mig skejta. På så sätt undvek jag pressen att jag skulle hålla på och halka runt i spåren. Att skejta är fasen så mycket lättare med slalomgrejer. Alla stavar och skidor och grejer är så långa när man ska hålla på med längd. Så jag hoppade in i spåren ibland ändå. Eller körde utanför spåren.

Jag trillade inte en enda gång. Det gjorde jag visserligen inte förut heller. Men då höll jag knappt styrfart när jag var utanför spåren. Men ikväll brassade jag på. Kunde till och med svänga och greja. Och nedförsbackarna var inga problem. I den sista (och värsta) nedförsbacken tyckte till och med Grabben att jag blivit kaxig. Han är inte den typen som är särskilt generös med komplimanger, men kläckte ur sig att om vi kört Vasaloppsspåren nu ikväll skulle det gått mycket bättre än i våras då vi åkte. Trots att tekniken behöver finslipas rätt ordentligt, och att jag var mer uthållig i spåren förra vintern så har jag så mycket mer kontroll över längdspetsarna nu. Muskelminnet har definitivt inte legat på latsidan.

Ser ni - jag står på fötterna!
(Fast nedförsbacken syns inte på bilden)
Ser jag inte ut som Charlotte Kalla?
Nähä...

Det känns skönt att jag avstyrt den mentala dramatiken kring längdåkandet. Nu är det bara att tuta och köra!

10 kommentarer:

Prralin sa...

Jag tycker du ser nästan precis ut som Kalla! :) Hur var Copperhill nu när de är färdiga??!

Puma sa...

Prralin:
Haha det var snällt sagt av dig. Copperhill var grymt snyggt. Ska bo där en natt strax efter nyår så det kommer lite bilder då - och en utförligare rapport. Ikväll var vi på after ski med Janne Schaffer och kan konstatera att baren är snygg, men man skulle vilja kunna hänga jackorna någonstans under ståborden. :)

Anonym sa...

Jag tycker du ser ut som en stockholmare ute på glid ;). Haha, nä skoja bara. Kul att du vågade dig ut. Jag ska ut imorgon och provåka litegrann. Är som slöast här uppe i norr, fina träningsdagar går till spillo och det enda jag gör är att äta upp mig.

Puma sa...

River:
Äsch, det är bara för att jag inte har längdkläderna på mig. Kör ju med Oakleybrallor. Inte helt rätt kanske. För det kan väl inte vara jag som åker fel??? :)

Anonym sa...

;) Oaklybrallor passar kanske bäst i slalombacken, men spela roll, det viktiga är ju att du utövar och testar på längdåkning ;). Ett tips. böj mer på knäna (ner med ändan), för ihop händerna mer mot varandra och klyv vinden så kommer det gå ännu snabbare i nerförsbackarna ;) FÖr du vill väl att det ska gå snabbt i nerförsbackarna? hehe

Karin sa...

BRA Puma!! Det är helt rätt, du ska vara kaxig i spåret! =) Jag vill också åka...tror jag ;)

Anonym sa...

Vad kul att det går så bra nu!!

Jag som inte ens kan stå på ett par skidor, rofl..

Sofy sa...

Oh jag ösnkar att jag var i ditt mentala tillstånd just nu. Jag vidhåller att längdåkning är livsfarligt. Copper hill, vi kan väl gå igen?!

Pia sa...

Det ser perfekt ut,ju! Härligt med snö och skidåkning, va!? När längdåkningen sitter så är det bättre än bäst! Jag är nu inne i en period då längdåkningen känns mer himmelsk än utförsåkningen - SÅ härlig sport, yippee!!
(Men till våren, när solen gassar o det är puder i fjällen - då är är ev utförslaggen ikapp o föbi längdskidorna ;-)

Anonym sa...

Jäkligt nära Kalla :o)!