06 februari 2009

Fre 6 feb: Träning på crosstrainer

Jag är inte gnällig. Jag är bara medveten.

60 minuter konditionsträning

Tränade vid Medborgarplatsen på lunchen vilket påminde mig om att SATS har några jäkigt fräscha gym - och några skitgym.

När jag betalar mer än 500 spänn i månaden vill jag att gymmen ska vara rena och fungerande. SATS Fridhemsplan och SATS Medborgarplatsen är inte värda mer än några futtiga kronor ur den aspekten. För drygt 500 spänn kräver jag mer!

Jag tycker att fler gym borde fatta att det det inte är bara maskiner och hantlar som lockar kunder. Det är hela känslan runtomkring. Det där lilla extra som inte alls tycks vara direkt säljdrivande - men som indirekt är det. Speciellt på gym. Det är inte många som "älskar att träna". Därför är allt runtomkring ännu viktigare. Som lyxiga duschar, en mysig bastu eller snygga detaljer. Det där vi upplever som lyx. Längtan efter att gå och träna för att man vill "unna" sig något. Titta på Du Calme i Stockholm, eller Sportlife Exclusive i Göteborg.

SATS Medborgarplatsen och Fridhemsplan bjuder inte på någon som helst lyx. Att det "bara" är rent, fungerande och städat borde dock vara en självklarhet. Men dessa gym är inte ens det. De är bara skitiga och ickefungerande.

Första crosstrainern jag ställde mig på hade en hackig högerpedal. Det hade den andra också. Men den hackade inte lika mycket. Så jag stod kvar. Trampade runt och satte på hög musik så att jag inte skulle behöva störas av oljudet. Och så stod jag där i 60 minuter och hacktrampade. Kände mig faktiskt lite trött i benen vilket är mer efterlängtat än förvånande.

Ikväll ska jag testa ett annat gym!

Black is back!

7 kommentarer:

Petra sa...

Jag håller verkligen med! Konstigt bara att det ofta känns fullknökat på de där två sunkgymmen medans det är inte alls trångt på nya och fräscha Hornstull och Södra Station... Gillar din blogg förresten!

Magdalena sa...

Bra att du koollar gymmen och säger till personalen. Du betalar ju dyra pengar för träning. Men vad kul med 2 pass på en dag!

emliscious sa...

VA! men hörru! hackar du på mina favvoplace?! *lägger armarna i kors*! hmmm *ler*! Okej smaken är som baken, jag kanske är färgad av småstads-gymmen och tycker SATS är himmelen på jorden, anyhow, nöjd är jag! men vi kan ha olika smak! som du och grabben i lamp-diskussionen ;)

Puma sa...

Petra:
ja, skumt!

Magdalena:
japp - det är kul med träning!

Emliscious:
Jag gillar medis för att det är stort, men helst skulle jag vilja att du hade tillgång till ett finare gym. Lite mer lyx. Så jag gnäller för din skull också!! Och jag vet att det finns mycket värre gym också... men skulle vilja ha lite mer spa-känsla på vardagliga gym också.

Sofy sa...

Gym ska vara bjutning, precis lika mkt under tiden man gymmar som efteråt. Fram för större skåp och fräshare duschar! Jag tränart på pf av flera anledningar; att man får låna handduk är n av dem!

Kram

Miss Agda sa...

Har du testat Sats St eriksbron? Det ligger bara 200m från sats fridhemsplan. Betydligt mkt ljusare och framför allt ett mkt frsächare omklädningsrum + skön bastu. Där tränar jag då jag vill unna mig en skön bastustund. Själva gymet är dock någt mindre än fridhemsplan.

Bumbi sa...

Gymmet på Fridhemsplan har nog alltid varit kasst. På den tiden det var Sports Club (innan SATS) så var det inte heller ett toppengym. Trist när det är så, det är en del pengar per månad det handlar om ändå.. Själv håller jag på fundera på att byta från Friskis till SATS men mitt kort räcker till i sommar så jag hinner fundera ett tag till. Och innan byte ska jag noga kolla upp alternativet (bor dock i en stad som är mindre än Stockholm och här finns bara ett SATS).
Lycka till i viktfighten!