06 februari 2009

Fre 6 feb (forts.): Styrketräning (med handskar)

Bästa after worken finns på Regeringsgatan!

Bröst, biceps, triceps

Jag träffade Nilla på stan efter jobbet. Vi hade några viktiga ärenden. Ett av dem bestod i att hitta träningshandskar. Egentligen var det Nilla som skulle köpa ett par, men eftersom även jag tycker att det är ovärderligt att träna med handskar blev också jag ett par handskar rikare. Och 149 spänn fattigare.

Nilla köpte tjejmodellen från Casall. Mörkgrå med fin sirlig text på (typ "move your body, it moves your mind", eller nåt). Jag köpte unisexmodellen från Casall. Vitsvarta. Fast mest vita. Jag gillar ju sådant som är vitt och opraktiskt...

Nilla provar handskar

Med varsitt par nya handskar kunde vi sedan bege oss till SATS Regeringsgatan: stans bästa after work! Det var ganska tomt - men inte lika tomt som den fredagskvällen före jul då vi var helt ensamma på gymmet.

Vi har visst likadana skor...
(om -3 kilo får jag köpa ett par till!)

Bröst, biceps och triceps stod på schemat. 6 reps. 3 set. Jag kände mig svag i vissa övningar och stark i andra. Kände mig otroligt svag i bänkpress till exempel. Men stark på bicepscurlsen med stång. Nilla börjar känna mig riktigt bra vid det här laget och skrattade när vi körde hammercurls med hantlar. På slutet kunde jag inte stå still utan började gå runt i salen. Hon vet att jag börjar bli trött i musklerna när jag gör så. Annars har jag nog inga konstiga styrketräningsgrejer för mig. Inga grimaser heller - förutom när jag gör drag mot hakan. Min överläpp beter sig konstigt då. Den liksom rycker. Det distraherar mig så jag måste alltid bita mig hårt i läppen när jag gör den övningen.

4 kommentarer:

Mia sa...

Jag får ofta ont i vänsterhanden, när jag kör biceps och har märkt att det hjälper med handskar. Är inne på mitt tredje par. Just nu svarta Better bodies. Och så svettas jag en hel del... mindre kul.

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

hahahah ja men det stämmer jue... du biter dig faktiskt i läppen då *s*

Susanna sa...

Går du omkring under tiden du bicepscurlar alltså? Det var ju lite speciellt ;)

Men det kanske är vad som krävs för att träna hårt. Kul med så få repetitioner tycker jag, så får man känna sig lite extra stark!

Anonym sa...

Hahaha, jag brukar också få konstiga ryckningar i överläppen när jag tar i på drag till hakan!!