07 februari 2009

Lör 7 feb: Långt långpass

120 minuter var ambitiöst planerat. Ändå landade passet på 5 minuter extra.

Lååångt pass

Det var extremt länge sedan jag sprang långt. Det känns som om jag springer ganska sällan överhuvudtaget nuförtiden. Undantaget var den där 80-minutersjoggen för någon vecka sedan. Därför var det kanske dumt att planera in ett 120-minuterspass idag. Men jag hade ingen annan målsättning att springa mina 2 timmar - utan att komma för högt i puls - och då spelade varken tempo eller distans någon större roll.

Det var helt vitt utanför fönstret. Och då menar jag inte vitt som i snö. Snarare vitt som i dimma. Sikten låg på 20 minuter och isslasket lurade under fötterna. Ändå valde jag att springa mestadels i terräng. Jag var den enda joggaren som gjorde det, ganska puckade, valet. Men jag överlevde. Inte ett enda fall och inte ett enda uppskrapat knä (jag har redan ett så det behövs inga fler). Däremot bjöd underlaget på mentala utmaningar, lite äventyr och en och annan isdans. Helt klart bättre än tröttsamma raksträckor på asfalt!

Här står jag på balkongen.
Bakom mig är det vanligtvis träd,
is och på andra sidan vattnet (isen)
en massa hus.
Nu är det bara dimmigt vitt.

Jag försökte undvika mina vanliga träningslåtar som får mig att tända till. Jag skulle ju springa långsamt. Jag kan inte springa långsamt till Safri duo. Därför blev det en del Dido och James Blunt. En gång smög Basshunter sig in i lurarna också. Det var den enda gången pulsklockan registrerade en puls på över 90%. Det var dessutom påpassligt nog i en uppförsbacke.

Jag har lätt för att komma högt i puls när jag springer (inte så konstigt - min kropp måste dra runt på en hel del) men jag trodde nog att jag skulle ha en lägre snittpuls än 79%... den mesta delen spenderades i pulszon 4 och jag brände totalt 1500 kalorier. Därför tänker jag inte ha dåligt samvete för att jag drack 2 glas mjölk efter passet trots att det innehåller lite för mycket kolhydrater.

På det stora hela gick passet bra. Den sista halvtimman gick lite tyngre men Magnus Ugglas "24 timmar" piggade upp mig för en stund. Det gjorde även en av James Blunts låtar eftersom jag tycker att den skulle passa så jäkla bra till musikfyrverkeri (vilket har blivit ett stort intresse). Men jag är glad för att jag inte behöver springa långpass varje dag. Det är ganska jobbigt, mentalt, att springa långt. Man gör ju samma sak så länge!!

5 kommentarer:

Magdalena sa...

Bra jobbat! Nu har du det "lättaste" kvar - tjejmiddagen!

Tindra sa...

Det låter som ett tufft pass, undrar om man skulle överleva :)

Anonym sa...

nu får du sälja in ett musikfyrverkeri också, så får vi testa låten

Anonym sa...

Vad kostar ett musikfyrverkeri?

Helena sa...

Bra jobbat! 125 minuter är långt....