17 april 2007

BUSigt!

Jag skulle inte säga att jag är besatt av, men dock benägen att få till, en snygg bränna.


BUS

Jag har en sådan där irriterande blek hy. Som inte vill bli brun. Trots alla envisa försök. Och visst vet jag att det är farligt med sol och jag med mina fräknar ligger i den absoluta riskzonen för hudcancer. Så genom åren har jag varit en flitig testare, och användare, av BUS - brun utan sol.

Därför är en hel hylla i mitt badrumsskåp ägnad BUS-varianter. Förra året kom ju bodylotions med BUS stort, så därför har jag mycket sådant. Både Dove, Nivea och Neutrogena. Jag gillar dem, BUS-nyansen blir snygg och diskret och man kan använda dem ofta. Men jag gillar också L'oreals BUS mycket. Här hemma finns den som en genomskinlig gelé men när jag bodde utomlands köpte jag den som en brun créme med mycket skimmer i (dock var tuben i samma format) och det var toppen (man såg ju direkt var man applicerade eftersom crémen var färgad).


Snyggast färg fick jag dock för några år sedan då jag använde Fake Bake. Den färgen var verkligen djupt brun och inte alls sådär ljusorange eller gyllene som resultaten ofta blir idag. Men Fake Bake är inte perfekt - den är inte särskilt vattentålig och det blev ofta lila(!) fläckar på lakanen...

En mindre bra grej med alla BUS-produkter är att de faktiskt färgar av sig. Speciellt när man svettas på gym och har vita t-shirts. Då blir svetten brunfärgad och det är inte särskilt trevligt.

Men som sagt, testandet och användandet av BUS går vidare. Tipsa gärna om ni har testat riktigt bra BUS-produkter!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Här kommer en hälsning från blåsiga Helsingborg! Jag måste erkänna att jag gillar Doves BUS-lotion jättemycket och att man gradvis blir brunare av den och slipper ränder. Jag har inte testat något annat märke av samma BUS-typ så jag kan inte uttala mig.

Jag tycker att det är supersvårt att applicera BUS och är livrädd för att få en massa fula ränder. Jag har ingen rutin!

Anonym sa...

Jag använder ACO. Ärligt talat har jag inte använt någon annan men jag borde pröva. Jag har i alla år solat solarium men det är ju inte alls bra för huden, nu gör jag det bara ibland min exem blir mycket bättre.

Jag blev lite sugen på Fake Bake, kanske prövar =)

Anonym sa...

Hej! Jag tror att vi har samma jobbiga hy, som vi gärna försöker förtränga på sommaren. jag letar ivrigt efter bra produkter; SNYGG BRA BRUN FÄRG. Jag skiter om lakanen blir missfärgade, bara jag en bra produkt. Tänkte nu beställa Fake Bake, och de verkar som om den fungerade bra på dej? ska jag slå till?
Snälla svara, sommaren e snart här...!

Puma sa...

Anonym: alltså, fake bake gav bra färg och var lätt att applicera. Men eftersom jag applicerade med latex/gummihandskar så associerar jag krämen med just gummidoft. Vad den faktiskt doftade minns jag inte (dock så doftar deras kroppspeeling ljuvligt av persika, tror den kallas polish någonting). Färgen var alltså snygg, men det blev lila fläckar på ljusa plagg. Men ja, jag tycker nog att det var en av de bättre produkterna jag provat trots att den krävde ganska mycket omsorg.
En annan produkt som ger grymt med färg är Tan Can. Man blir sjukt solbränd men det är en spray och jag lyckas aldrig applicera sprayer på ett snyggt sätt. Bonus för den för att färgen kommer på en gång dock, då ser man ju vart man sprayat och inte sprayat. Men som sagt, den är mer svårhanterlig.
Om du köper fake bake, eller någon annan produkt, så kan du väl höra av dig med hur det blev? :-)

Anonym sa...

Tack för svaret! Jag ska nog testa Fake Bake ändå tror jag:) undrar bara vilken du hade? mousse lotion eller spray? och vart beställde du?
//anonym

Puma sa...

Anonym: Jag bodde på Irland när jag provade den och köpte den i butik. Jag använde crémen, som var i en brun flaska.