25 september 2007

Havregryn efter träning

Läser i IForm att man ska käka havregryn efter träning för bästa effekt. Men då undrar jag: hur ska jag äta dem? Knapra dem som de är? Mixa tillsammans med mjölk, och dricka? Vad tror ni?
12 kommentarer:

Anonym sa...

Koka/micra som vanligt såklart ;)

Puma sa...

ytz:
uhm... jaha. men... jag tänkte mig en quickfix. för i notisen jämförs ju havregryn med sportdryck. så jag tänkte och tyckte lite grann att man ska kunna få i sig det inte 30 minuter efter träning utan snarare 30 sekunder... :-)

Anonym sa...

ja det framgår ju inte riktigt HUR man ska ta dem! kanske intravenöst!? eller kanske kan man röka dem? ;)

Anonym sa...

Man kunde ju testa att mixa dem med mjölken.

Anonym sa...

Inom en 1/2 timma efter träningen har kroppen störst chans att återhämta sig. Stressigt att hinna - absolut! Men jag tolkar det ändå som traditionellt tillredd havregrynsgröt eftersom de rekommenderar lättmjölk & lite socker till :)

Puma sa...

ytz, ingela & emelie:
ja, kanske syftar de på vanlig hederlig gröt. men... ska ändå testa att mixa. kanske blir havremjölk (med havrebitar) då?

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Huuu... näää då hållerjag mig till proteindrinken med trista riskakor alltså.. för mixade havregryn i mjölk?!?! Fast det e ju jag det, som inte änns gillar gröten!
*s*

Anonym sa...

Jag tror personligen att det inte det är en särskilt bra idé att mixa... Görs det i förväg kan nog konsistensen bli rätt märklig. Att mixa havregryn med mjölk i en shaker rakt upp & ner kan nog bli antingen svårt att tugga eller svårt att svälja. Typ havregrynsflarn i halsen... Näe :) Nån får väl testa ;)

Sporty Spice sa...

Jag är mer för snabba kolhydrater efter träning. Att kladda med gröt verkar ju helt orimligt. Tur att man inte behöver bry sig om alla nya "forskningsrön". Nästa vecka är det ngt annat som gäller.

Jag brukar mixa havregryn i bär- och proteindrink på morgonen. Lite grynigt men det går. Helt ok om man har bråttom.

Anonym sa...

Jag brukar käka havregrynsgröt efter träningen, gott och mättande =)

Anonym sa...

Havrekakor doppade i choklad kanske? Då hade nog till och med jag fått i mig några...
Nja, kanske inte.

Efter vad jag fått lära mig så ska man ha i sig lite snabba kolhydrater, och lite protein för att snabbt få igång återhämtningen. Typ en fralla med skinka eller ost eller något sånt (som man ju alltid är jätteduktig och packar ned i träningsbagen, eller hur?)

Anonym sa...

hej!
det är bara att testa att mixa havregryn ,vatten ,banan , kiwi o lite frysta bär till en smoothie . hade till och med i ett rätt ägg det blev faktiskt lite fluffigare o godare ,då kan man ju säga att man fått i sig en skaplig måltid