27 september 2007

Tor 27 sep (forts.): Starka ben

Det var med darriga ben jag tog mig hem från SATS Zenit.

Benträning

Inspirerad av GymGlams benpass tog jag mig an just benen ikväll. Jag tränade ofta ben förut. Sällan nu. Men all konditionsträning jag gör har med benen att göra så jag känner att det är en svår balansgång det där. Hur träna benen mycket utan att slita på dem.


Hur som. Det blev några set med utfallsgång. Benpress i maskin med lite olika lägen för fötterna så att det tränar olika delar av benen (gillar varianten bäst med hög och bred fotposition så att det tar ordentligt i rumpan). Bäckenlyft. Och så skidåkaren (sittandes mot väggen).

Rygg

Tanken var att det skulle bli lite ryggträning också. Men jag var så hungrig så efter att ha gjort några roddset med stång och ett set ryggresning på boll åkte jag hem och käkade knäckebröd med makrill i tomatsås istället.

9 kommentarer:

Anonym sa...

tänkte också testa det passet, verkar riktigt jobbigt! :D

Anonym sa...

härligt jobbat! jag tänker oxå sno lite av hennes övningar! men det får vänta till efter helgen, vill inte gå på fest i pingvingång! ;)

Anonym sa...

Hej!
Vilken rolig blogg. Ger lite inspiration, det blir nog ett löppass före lunch! :)

Anonym sa...

vi har exakt samma dilemma när det gäller benträning. hur ska man få in det och samtidigt få in spinningen? det är ett jäkla trixande det där. men det går =) tror jag... haha

Anonym sa...

har du sett att det är många som har rekommenderat din blogg när Ebba v S ville ha tips på bra träningsbloggar tidigare idag :)
Välförtjänt tycker jag.

Puma sa...

Sofia:
Ja det är superjobbigt - vilket gör det superkul!

Emelie:
Haha bra tänkt där fröken! Ha så skoj på kalaset!!

Evasleva:
Tack. Vad roligt att du blir inspirerad. Det är just det som är tanken! Ge gärnet!!

Cizzi:
Haha ja, livet är komplicerat!

Anna:
Oj, nej det visste jag inte. Vad roligt!! Och tack!

Anonym sa...

Tänkte också testa benpasset!

Anonym sa...

Haha, även jag har detta problem ;). Jag menar, när man kör konditionsträning på varje träningspass vill man ju kunna ge allt på spinningen eller löppasset. Svårt. Men benen får sig en omgång i de brantasta spinningbackarna och i terrängen i löpspåret också tror jag nog =).

Anonym sa...

Roligt att du testade! :o)
Jag hoppas på att få inspiration till att masa mig iväg på både spinning & långlöparpass genom att läsa din blogg (som f ö är väldigt inspirerande!)