26 september 2007

Ons 26 sep: Backträning

Älskade hatade Västerbron, tack för att du finns!

Backträning

För ganska många inlägg sedan skrev jag några hyllningsrader till Västerbron. Västerbron är förmodligen det bästa verktyget för bra backträning jag kan få.

Västerbron ser inte ut att luta så mycket. Uppför alltså. Fast det gör den nog ändå. Men det bästa - och det jobbigaste - är att bron är lång. Längre än man tror.

Bra lutning tillsammans med bra längd gör att jag kan komma upp i både fart och puls. Det blev 95% som mest ikväll. Det var fantastiskt. Fantastiskt jobbigt också.


Problemet med träning

Jag har stött på ett problem. Ett lyxproblem i och för sig. Men fortfarande ett problem. Det finns helt enkelt för mycket jag vill träna.

Under en vecka skulle jag till exempel vilja träna tre styrkepass, ett långpass (löpning), två fartlekar (löpning), en backträning (löpning), en 90-minutersspinning, en backspinning, en snabbhetsspinning och sedan tre eller fyra morgonträningspass. Och då har jag ändå inte räknat in crosstrainerträning, rotexträning eller annan gymcardioträning. Plus två vilodagar. Just det, gärna ett eller två boxpass också. Och så helst två yogapass. Bikram yoga för att det ska vara helt perfekt. Hmm, har jag glömt något nu?

Hur snickrar man ihop alla de där passen på en vecka? Det går ju inte. Ni inser väl vilket gigantiskt problem jag har!!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Haha...Du kanske kan ha några grundpass som du bestämmer dig för och sedan lämnar plats för ett eller två "gästspelare". Kan du ju dra lott inför varje vecka och se vad det blir för att göra det riktigt spännade ;-)

Anonym sa...

Haha oj oj :D Men kan du inte försöka klämma in alla pass på en månad istället för en vecka, så varierar du dig varje vecka liksom :)

Anonym sa...

Ja, se till att inte snickra ihop dem =). Det är alltid bra med variation så gör upp ett program om varannan vecka om du måste.

Anonym sa...

hahaha ja du det är inte lätt, med bufféträning ;) finns ju så mycket gött att välja på! men kanske ska du sluta tänka att du vill göra det samma VECKA och fokusera på MÅNAD istället! =)

Terese sa...

Jag känner igen mig i problemet. Jag vill hinna cykla, styrketräna, springa, pumpa, gå på yoga, och börja spela tennis igen. Tror att Emelies förslag var bra. Att tänka månad istället för vecka. Då får man ju helt plötsligt massor av tid. :-)

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

hihihihi ja sicka lyxproblem man har! *Skrattar* Å nu är frågan, vad skall du träna idag?

Anonym sa...

oooj vad jag håller med dig :) dygnet har för få timmar för att hinna med all träning man vill, när man måste hinna med sånt tråkigt som vila också ;)