26 september 2007

Hur många kalorier ska man stoppa i munnen?

Kollar siten Vinnande Form och räknar ut antal kalorier jag borde äta. Mitt basbehov (basic metabolic rate) är enligt testet 1800 kcal och med stillasittande jobb och mycket träning på fritiden borde jag äta 2900 kcal för att gå plus minus noll på vågen.

8 kommentarer:

Sporty Spice sa...

3900? Låter i mesta laget tycker jag. Själv litar jag inte riktigt på sådana tabeller, man får testa sig fram på sin egen kropp.

Sporty Spice sa...

2900 var det ju. Låter lite vettigare! =) Själv ligger jag konstant kring 2000 och funkar bra för mig och min träning.

Anonym sa...

jag ligger på nästan 3000 de dagar jag kör dubbla pass. annars kör jag på 2500 när jag tränar =) men jäklar vd man måste äta mycket för att få i sig det. haha

Puma sa...

Sporty:
Ja 3900 är lite mycket. Så många kcal skulle jag tydligen äta om jag dels hade ett extremt fysiskt jobb och samtidigt tränade hårt.

Cizzi:
Ja det blir mycket mat. Men... inte så många muffis. Haha.

Anonym sa...

gillade sidan, emn vet inte om 2 timmar promenad om dagen räknad som hård träning, så jag tog måttlig fysiskt arbete och viss träning på fritiden, 2350 kcal. lät bra, vettig sida. lade till som favorit direkt :-)

Anonym sa...

Ja det låter vettigt. Synd att det är så svårt att få i sig så mycket mat bara :)Själv håller jag på att kohydratladda inför lidingöloppet nu och det är jobbigt! Typiskt att när man äntligen kan äta massa godis utan dåligt samvete så är man ju såklart inte sugen.. :)

Anonym sa...

Det är rätt att inte lita på sådana förenklade tester (som det står på sidan).
Tyvärr är beräkningen på multitestet inte helt korrekt. "Tomförbrukningen" stämmer som grovuppskattning men aktivitetsfaktorn är lite för hög. Det blir därför lite för mycket kalorier. Om du har ett behov av 1800kcal och tränar hårt så räkna 2500.
/mvh Micke A
coach på vinnandeform.se

Anonym sa...

PS!
2 timmars promenad är lätt träning eller "aktivitet" så din uppskattning ser ganska vettig ut carolina.
"Hård" träning är på den nivå en fitnesstävlande tränar - annars blir det inte rätt.
Individuella faktorer och hormonbalans kan ge variationer på 10-15% upp eller ner. Därför bör man prova ut kosten + träningen under en period.