30 oktober 2007

30 okt: Löpband, bodycombat och snygga bröst

I eftermiddags var det full fart på gymmet!

Löpband


Det var tomt och tråkigt på jobbet så jag smet tidigare till gymmet. Tänkte jag skulle se hur motivationen på löpbandet var. Hade bestämt mig för en lite lätt fartlek. Ipoden funkade ju och allt!

Jag smiter från jobbet...

När jag springer fartlekar och intervaller måste jag överlista hjärnan. Oftast är det den som säger "nej, stopp, jag är trött!" och inte kroppen. Istället för att dela in intervallerna i tid delade jag upp dem i meter. En intervall var 1km lång. Var 200:e meter ökade jag farten ett snäpp. Jag körde en alternativ variant och ökade farten var 100:e meter en gång också.

Tempot jag kom upp i var långa vägar från snabbt. Men jag försöker vänja mina ben vid snabbare tempo i lagoma doser. Dessutom väntar flera fartpass denna vecka.

Bodycombat

Efter intervallerna väntade en halv Starbar och sedan direkt till ett bodycombatpass med Nilla. Jag tror vi har ungefär lika mycket koordinationsförmåga båda två (typ ingen). Passet var roligt ja. Men - box är så mycket roligare... När jag gick från salen saknade jag wow-känslan. Lyckoruset inföll sig aldrig. Men det krävs kanske några pass för det?

Glad. Men inte euforisk. Jag är bortskämd med träningseufori.

Styrketräning

Bröst- och magträning stod på schemat för idag. Det blev :
  • superset: liggande flyes (tack Nilla för teknikkorrigeringen): 7kg - 3x10-12 reps och bänkpress med hantlar: 7kg - 3x8 reps
  • bänkpress med stång: 11kg 1x20 reps och 16kg 2x12 reps
  • crunches på boll: 25st
  • sneda crunches på matta: 40st
  • bakåtvända situps: 2x20st
  • benpendel för mage: 20st
Här står jag och kollar in vilka övningar som ska köras idag.

Jag har bra med träningsvärk från gårdagens bi- och tricepsträning. Det känns skönt och jag riktigt ser framför mig hur mina armmuskler har ökat med flera gram!

Summa summarum

120 minuter och 1200 kalorier blev dagens träningspass. Känner mig, likt igår, oförskämt pigg i benen. Jag vill mer!

9 kommentarer:

Terese sa...

Duktigt jobbat! Jag är inte heller så förtjust i Bodycombat. Gillade det bättre för några år sedan, men nu tycker jag att tempot är lite för högt, så jag har svårt att hinna ta i i alla övningar.

Anonym sa...

Bra jobbat hurru!

Tycker body combat är helt okej, men jag tror det krävs några gånger för att bli fast. Bra träning! Fast jag väljer hellre något annat..

Puma sa...

Terese & Sofia:
Ja... men träning ska inte vara "ok" ju. Träning ska vara helt fantastiskt jäkla sjukt roligt!!! :-) Men, är man bra på det är det nog roligt. Å andra sidan funkar den logiken på de flesta saker...

Anonym sa...

Jag gillade inte Body Combat första 2-3 gångerna heller! Men så kom plötsligt Wow-känslan! Så himla SKITKUL det var!! Massa Power och coolhetskänsla! Och fett ös! Och svettigt! :-)

Fast Box´n ääär roligare! Man blir ju mer slutkörd!

ingela_eagle sa...

När det gäller combat så varierar programmet ganska mycket. Både musiken och programmet i sig kan vara bättre och sämre. Det program som går för tillfället gillar jag inte alls, så jag förstår din reaktion. I vanliga fall har jag varit heöt fäst vid BodyCombat (men såklart är det bara en blek kopia av boxning) :) Kan du förresten förklara "Bakåtvända crunches"?

Anonym sa...

vilken duracellkanin du är!! hejaheja!! imponeras stort av din energi!! bara en sak är synd.. varför bor vi inte i samma stad? vilken underbar träningskompanjon du skulle vara!!

Anonym sa...

Bra jobbat! :-)

Puma sa...

Bille:
Man kanske ska ge det fler chanser då. Eller så går man på box istället... :-)

Ingela:
Ja sådant kan ju spela in också. Men det är väl en blå klass, så passet borde variera mellan instruktörer?

Bakåtvända situps är när man börjar sittandes och pressar sig ner och sedan upp igen. Alltså, helt tvärtom från en vanlig situp. Man ska inte gå så långt ner att man når golvet - och orkar man ska man inte gå så långt upp att man liksom sitter heller. Utan man ska pendla lite där emellan.

Det blev en ganska kass beskrivning. Förstod du något??

Emelie:
Excuse me ms Im-top-on-the-funbeat-list, men vem är det som är duracellkanin egentligen?? :-p Förresten tycker jag att du ska flytta! ;-) Då kan vi båda få oss en match!

Elin:
Tackar! :-D

Slow-Eva sa...

Jag tycker att body combat känns som torrsim. Speciellt om man själv har hållt på lite med kamsport. Nä box är mycket orligare. Där får man i alla fall slå på något även om det inte är någon ;)