02 november 2007

Fre 2 nov (forts.): Gymträning

Jag var tvungen att knuffa mig genom köprushen i stan för att komma till gymmet.

Gym


Det märks att det är röd helg. Stan är knökad. Drottninggatan igentäppt. Kön lång på Systemet. Men på gymmet var det rätt så lugnt. Lite för lugnt för att det skulle vara kul att stå på crosstrainern och köra halvjobbigt i mer än 20 minuter utan att det skulle bli för tråkigt utan Ipod. Så 20 minuter fick det bli. Hade en puls på 75% av max som hållhake.

Enligt planen skulle jag fortsatt cardioträningen 20 minuter till. Men, Ipoden var kvarglömd hemma så motivationen tröt rejält. Istället fick det bli några fler muskelgrupper än som var tänkt under styrkedelen. En rätt okej kompromiss enligt mig!

Ben & biceps

Det var länge sedan jag körde ben. Så det var dags för en omgång idag. 3 set med utfallsgång på 20 steg varvades med liggande benpress i olika varianter: med "vanlig" fotplacering, med hög och bred fotplacering, och med fötterna nära ihop. De olika varianterna tar på olika ställen på benen och rumpan - prova nästa gång ni är på gymmet så känner ni skillnaden! (Körde bara 2 set per variant på 100 respektive 110 kilo, ca 8-10 reps)


Så till bicepsen. Körde 3 set bicepscurl med stång. På SATS Hötorget finns vikterna 16 och 18.5kg (jag brukar köra båda), men på SATS Zenit som jag körde på idag, fanns bara 17 och 20 kg. Jämfört med 18.5 kändes därför första setet på 17kg ganska lätt. Jag tog mod till mig och gjorde set 2 och 3 på 20kg. 5 reps. Tungt. Jobbigt. Men liksom inte mjölksyrajobbigt utan mer "nähä nu tog det stopp"-jobbigt. Bicepsen är svår att få kontakt med...

Mjölksyran flyter lättare fram till tricepsen. Jag har haft ordentlig träningsvärk i tricepsen sedan träningen tidigare i veckan, och jag hoppas att jag känner av det imorgon också efter dagens 3 set på 17.5kg i pushdownen i kabelmaskinen.

Summa summarum:

Lite drygt 50 minuter. 400 kcalorier. Och gurglande hunger i magen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter härligt med gym-träningen! Jag kan inte bestämma mig om jag också ska eller inte ska idag...

Anonym sa...

Gah! Mjölksyra kan jag ta, men när det bara tar stopp... Näää...