29 oktober 2007

Mån 29 okt: Morgonjogg

Jag fick med mig grabben ut på en snabb morgonjogg imorse. Men han höll på att vända i dörren. Det spöregnade.

Snabb morgonjogg

Min träningskiller week inleddes med en snabbdistans klockan 05.30 imorse. Fast grabben tycker inte man ska kalla det för snabbdistans. Inte för att det inte gick fort. Snarare för att den utfördes i arla morgonstund.

Jag har höjt min maxpuls på klockan. Ändå visar den 89% av max i medelpuls (jag kom upp i 92% av max som mest vilket tyder på att både farten och underlaget var jämnt). Jag kanske borde höja mer? Svårt det där. För jag låg ju ändå jäkligt nära allt vad tröskel- och mjölksyragränser heter.

Nu har jag varit duktig och stretchat både lår och höftböjare. Tvättat håret och druckit frukost i form av proteindrink med både långsamma och snabba proteiner blandat med havremjölk i ett gigantiskt glas.

Veckan kan börja!

12 kommentarer:

Terese sa...

Trevligt att fler än jag besegrade regnet imorse :-)

j sa...

Vilken härlig start på morgonen! Har också varit ute o kört ett joggingpass, åtta km med rätt hög puls. regnstänk i luften men pepp-musik i öronen. underbart!

Silverscreen sa...

Jag önskar jag hade samma vilja att gå upp på morgonen. Jag kan vara hur bestämd som helst på kvällen men då klockan ringer 5.30 vill jag verkligenm inte gå upp och somnar om. De få gånger jag kommer upp är underbara. :) Låter iaf som en kanonstart på dagen, trots regnet!

lina sa...

Vad skönt det låter! Äter du inget innan du joggar på morgonen?

Anonym sa...

wohoo! lät verkligen som en riktigt rivstart på veckan. you go!

Anonym sa...

Duktigt av dig att köra på så hög puls så tidigt. Jag sover hellre då. ;-)

Puma sa...

Terese:
Jag tycker faktiskt det kan vara skönt med lite regn... :-) Man känner sig extra duktig då!

Josefine:
Härligt härligt, eller hur!!

Silverscreen:
Ja för det mesta har jag också toksvårt för att gå upp. Men imorse var jag laddad.

Lina:
Imorse drack jag ett halvt glas sojamjölk. Ibland äter jag en bit proteinbar. Beror lite på. Men jag tycker inte att det gör någon skillnad på orken just då. Däremot äter jag ordentligt efteråt!

Carolina:
Jajamensan!!

Moa:
Haha ja, jag också höll jag på att skriva. Men man får en sådan kickstart så man ångrar sig liksom inte alls.

Anonym sa...

Oj, ute redan 5.30, det var strongt!

Btw, vad har du för maxpuls och hur har du kommit fram till den?

Puma sa...

Elin:
Ja. Ska det göras så ska det göras ordentligt. ;-)

Jag vet inte riktigt vad jag har för maxpuls. Jag började med standardformeln 225-ålder. Och sedan dess har jag lagt på några slag uppåt för att få en mer korrekt siffra. Testar just nu 206 slag/min för att se om det stämmer. Ligger ofta högt i puls. T.ex. runt 180 slag/min när jag springer. Har aldrig kommit upp i 200 slag - men så har jag aldrig tagit ut mig riktigt riktigt heller. Dags för det snart, eller hur! :-)

Anonym sa...

206, det är högt! Jag måste nog försöka få fram max nångång, men jag vet inte riktigt hur man gör. Springa intervaller utan att vila ordentligt emellan och när man är på väg att klappa ihop avsluta med en backe....eller nåt?!

Anonym sa...

Härligt jobbat!

Tack. Ja, jag tror på det här med min lilla burk. Hoppas på den i allafall... bara man inte börjar tänka: "ja, men det är värt 10kr från burken bara jag får den här godisen..." o.s.v.

Ha en fin vecka!

Anonym sa...

Nej du det är ju sant. Hyffsat klockren start på dagen! saknar mina morgonpromenader, kanske dags att köra i gång igen när förkylningen försvinner.